Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τη βίασε και της ζήτησε συγγνώμη!


Τη βίασε και της ζήτησε συγγνώμη!
Φρικτό κι όμως αληθινό… Νεαρός Κύπριος, 31 ετών, βίασε παραφύσιν νεαρή Καμερουνέζα και μόλις «τελείωσε» απολογήθηκε! «Συγγνώμη, το έκανα αυτό γιατί πήρα κοκαΐνη και θέλεις να φύγεις, φύγε», είπε χαρακτηριστικά ο 31χρονος στο θύμα του. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας στις κατηγορίες της
κατακράτησης γυναίκας με σκοπό τη συνουσία και του βιασμού αλλοδαπής γυναίκας από το Καμερούν και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών.
Η παραπονούμενη γυναίκα από το Καμερούν ήλθε παράνομα στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2007, για να ζητήσει πολιτικό άσυλο και 16 μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2008, παντρεύτηκε Ρουμάνο με τον οποίο διέμενε σε διαμέρισμα στα Λατσιά. Στις 12 Αυγούστου 2009, η παραπονούμενη είχε προγραμματισμένη συνάντηση στη Λευκωσία για πιθανή εργοδότησή της και για τον σκοπό αυτό μετέβη σε στάση λεωφορείων στα Λατσιά, όπου έκατσε σε παγκάκι αναμένοντας το λεωφορείο. Ξαφνικά, σταμάτησε δίπλα της σαλούν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει.
Προφασίστηκε τον αστυνομικό…
Η παραπονούμενη, παρόλο που δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, δέχθηκε και μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησαν για τη Λευκωσία. Όταν, όμως, έφτασαν στον κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο κατηγορούμενος ανέπτυξε ταχύτητα και έστριψε δεξιά με κατεύθυνση το Γέρι και παρά τις διαμαρτυρίες της παραπονούμενης οδήγησε το αυτοκίνητό του σε πάρκο σκύλων της τοποθεσίας «Άρωνα» Γερίου. Μόλις μπήκαν στο μέσο περίπου του πάρκου, ο κατηγορούμενος ελάττωσε ταχύτητα για να σταματήσει, γεγονός που έδωσε στην παραπονούμενη την ευκαιρία να βγει από το αυτοκίνητο και να το βάλει στα πόδια.
Ο κατηγορούμενος, όμως, έτρεξε από πίσω της και όταν την πρόφτασε, την έσπρωξε στο έδαφος, όπου, παρά την αντίστασή της, κατόρθωσε να τη βιάσει παραφύσιν εκμεταλλευόμενος τη σωματική του δύναμη. Και όλα αυτά σε διάστημα μερικών λεπτών και όταν «τέλειωσε» σηκώθηκε από πάνω της και της ζήτησε τα «χαρτιά» της, προφασιζόμενος ότι ήταν αστυνομικός. Στο μεταξύ, η παραπονούμενη φώναζε σ’ έναν άντρα που ήταν πιο πέρα στο πάρκο για βοήθεια, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει ανταπόκριση.
Δεν πήγε μακριά…
Τελικά, ο κατηγορούμενος ζήτησε και συγνώμη για ό,τι έκανε, λέγοντας της «συγγνώμη», το έκανα αυτό γιατί πήρα κοκαΐνη και θέλεις να φύγεις, φύγε», και αφού μπήκε στο αυτοκίνητο εγκατέλειψε βεβιασμένα τη σκηνή μέσα σε σύννεφο σκόνης. Στο μεταξύ, όμως, η παραπονούμενη σταμάτησε ένα διερχόμενο στρατιωτικό τζιπ και υποδεικνύοντας ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που εκείνη τη στιγμή εγκατέλειπε άρον-άρον το πάρκο την είχε βιάσει, ζήτησε από τους επιβαίνοντες στρατιωτικούς βοήθεια. Οι τελευταίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία που έφτασε στη σκηνή μέσα σε μερικά λεπτά και από την πληροφόρηση που έτυχε από την παραπονούμενη συνέλαβε τον κατηγορούμενο μιάμιση ώρα περίπου αργότερα.

Αισθήματα αποστροφής και βδελυγμίας
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, αγορεύοντας προς μετριασμό της ποινής του πελάτη του, πρόβαλλε πέντε παράγοντες. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε ο πελάτης του ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, που δεν τον αντιπροσωπεύει και εκδηλώθηκε ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι ο 31χρονος από την ηλικία των 16 ετών άρχισε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε φυλάκιση 45 ημερών όταν έγινε 18 ετών. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που συνεδρίασε με σύνθεση τους δικαστές, Μιχάλη Χριστοδούλου (Πρόεδρο), Αλέξανδρο Παναγιώτου και Σταύρο Σταύρου (Πάρεδροι), επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο, τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο κατηγορούμενος δεν άργησε να εντοπίσει τον καταλληλότερο για τις ορέξεις του τόπο, που δεν ήταν άλλος από ένα πάρκο σκύλων και εκεί αυτοεξευτελιζόμενος, εξευτέλισε το θύμα του, με τρόπο που μόνο τα πλάσματα για τα οποία προοριζόταν το πάρκο θα ενεργούσαν. Τα αισθήματα που προκαλούν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές είναι βεβαίως αισθήματα αποστροφής και βδελυγμίας που καμία πολιτισμένη και αξιοπρεπής κοινωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει, παρατήρηση που προδιαγράφει τόσο το είδος όσο και το ύψος της ποινής που αναμένει τον κατηγορούμενο και της παρούσας υπόθεσης».

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης