Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- ¼ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη ή μία σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί αρετσίνωτο
- ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
- 250 γρ.κρέμα γάλακτος (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε,
βγάζουμε το κοτσάνι και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου,
τα σκουπίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί και σοτάρουμε τα φιλέτα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το μαϊντανό, το κρεμμύδι ή
το σκόρδο και τα μανιτάρια μαζί με τα κοτσάνια τους.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του
τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθούν τα φιλέτα
του κοτόπουλου.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,
ανακινούμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού η κρέμα και την αφήνουμε να πάρει
βράση για 1 λεπτό.
Αν η κρέμα είναι αραιά και θέλουμε να πήξει, προσθέτουμε λίγο κίτρινο τυρί
τριμμένο. Αν είναι πηχτή, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή κρέμα
γάλακτος.