Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Χρώματα μαλλιών και Χρωματολόγιο. Ποιο Χρώμα Μαλλιών σου ταιριάζει;



       Όταν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στην εμφάνιση μας, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στο να αλλάζουμε χρώμα μαλλιών.


Ξεφυλλίζουμε περιοδικά ή βλέπουμε στην τηλεόραση ταμαλλιά από διάφορες επώνυμες για να πάρουμε ιδέες και στο τέλος, μας γεννιούνται πάντα σε όλες οι ίδιες απορίες!


-Αν επιλέξω ένα χρώμα από το χρωματολόγιο θα βγει ακριβώς αυτό το χρώμα στα δικά μου μαλλιά; 
-Ποιο χρώμα μου ταιριάζει;


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά!





Το μυστικό για να βρεις το σωστό χρώμα που σου ταιριάζει, κρύβεται σε 2 πράγματα. 



1) Στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου και
2) Στην απόχρωση της επιδερμίδας σου.



Η απόχρωση του φυσικού σου χρώματος ορίζεται από μια διεθνής κλίμακα αποχρώσεων, η οποία δηλώνει το πόσο σκούρο είναι το φυσικό σου χρώμα. 
Οι διαβαθμίσεις είναι από το 1 (πολύ σκούρο) μέχρι το 10 ( πολύ ανοιχτό).



Δες τον πίνακα για να καταλάβεις.



Αν έχεις προσέξει ακόμη και οι βαφές ,επαγγελματικές και μη, έχουν ένα αριθμό  για να δηλώσουν το χρώμα, π.χ. 7/63 ή 7.63.Συγκεκριμένα, το πρώτο ψηφίο σε ένα αριθμό βαφής (στο παράδειγμα το 7) δηλώνει το πόσο σκούρο είναι το χρώμα. 


Αν το φυσικό σου χρώμα είναι στο 4 και θες να αποκτήσεις μια απόχρωση στο 8 για παράδειγμα, αντιλαμβάνεσαι ότι ο κομμωτής σου πρέπει να κάνει μια προεργασία στις χρωστικές της τρίχας για να βγει το χρώμα που επιθυμείς. Μην ξεχνάς ότι, τα μαλλιά δεν είναι λευκό χαρτί και ότι όποιο χρώμα επιλέξουμε να τα βάψουμε, θα βγει ακριβώς το ίδιο στα μαλλιά όλων των γυναικών!

Προσοχή, αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα και θες να αλλάξεις απόχρωση ,πάλι πρέπει να αφαιρεθούν οι χημικές χρωστικές, της βαφής αυτή τη φορά, για να μπορεί να περαστεί το νέο χρώμα. Γι αυτό πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία κομμωτή, ώστε με μια συγκεκριμένη διαδικασία να ’’πλύνει’’ την προηγούμενη βαφή από τα μαλλιά σου ώστε να περάσει την νέα.

Το επόμενο στάδιο είναι να βρεις σε ποιο τόνο πρέπει να είναι η απόχρωση του χρώματος ώστε να σου ταιριάζει!



Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τόνοι χρωμάτων: τα ψυχρά, τα ζεστά και τα φυσικά-ουδέτερα χρώματα! Έχει μεγάλη σημασία να βρεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν, ώστε το χρώμα που θα επιλέξεις να μην φαίνεται ξένο, να μην σε χλομιάζει ή να σου σβήνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αν θες για παράδειγμα, να βάψεις καστανά τα μαλλιά σου πρέπει να γνωρίζεις αν σου ταιριάζουν οι ζεστές ή οι ψυχρές αποχρώσεις του καστανού και ανάλογα στην συνέχεια να βρεις το χρώμα που επιθυμείς από το ανάλογο χρωματολόγιο.


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις.


1. Παρατήρησε ποια χρώματα ρούχων σου πηγαίνουν καλύτερα.
Αν σου ταιριάζουν ψυχρά χρώματα ή ζεστά χρώματα τότε αντίστοιχα ανήκεις και στην ίδια κατηγορία τόνου δέρματος και μαλλιών.

Η φωτογραφία δίπλα, σου υποδεικνύει ποια χρώματα ανήκουν σε κάθε κατηγορία.

2. Κοίτα στο φως της μέρας το χρώμα που έχουν οι φλέβες σου στο εσωτερικό του καρπού σου. Αν οι φλέβες σου φαίνονται να είναι προς το πράσινο χρώμα (και όχι μπλε) τότε ανήκεις στις κατηγορία με τα ζεστά χρώματα, ενώ αν το χρώμα τους είναι μπλε, τότε είσαι στην κατηγορία με τα ψυχρά.


3. Άλλος τρόπος είναι να παρατηρήσεις τι κοσμήματα σου πάνε περισσότερο. Αν φορέσεις ένα χρυσό βραχιόλι στο καρπό σου και παρατηρήσεις ότι χρωματικά ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα σου, από ότι ένα ασημένιο, τότε ανήκεις στα ζεστά χρώματα, αν όμως σου ταιριάζουν τα ασημένια τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις.

4. Παρατήρησε το δέρμα σου ποια αντίδραση έχει όταν εκτίθεσαι στον ήλιο. Αν μαυρίζεις εύκολα τότε σημαίνει το δέρμα σου έχει ζεστή απόχρωση ενώ αν το δέρμα σου γίνεται περισσότερο ροζ ή κοκκινίζει με τον ήλιο, τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις.

Τα ουδέτερα-φυσικά χρώματα είναι οι φυσικές αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όσες έχουν ουδέτερη επιδερμίδα και μπορούν να επιλέξουν σχεδόν τα πάντα. 



Βρες το χρώμα μαλλιών που σε κολακεύει περισσότερο, ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Δέρμα σε ζεστούς τόνους

+ Τα χρώματα μαλλιών που σου ταιριάζουν περισσότερο  είναι σκούρα -ζεστά καφέ, καστανοκόκκινα, ζεστές χρυσές και κόκκινες ανταύγειες. Οποιοδήποτε χρώμα που έχει βάση κόκκινο-πορτοκαλί θα σου ταιριάζει. Επιπλέον σου ταιριάζουν και οι Χάλκινες και πυρρόξανθες ανταύγειες.


- Να αποφύγεις αποχρώσεις του μπλε-βιολετί αλλά μπεζ και σταχτιές αποχρώσεις!




Δέρμα με ψυχρούς τόνους.

+ Αν ανήκεις στην κατηγορία με τις ψυχρές αποχρώσεις τότε σου ταιριάζουν τα μαύρα-κορακί, ψυχρά σταχτί χρώματα, ψυχρά ξανθά με διαβαθμίσεις από mink σε πλατινέ αλλά και το λευκό του πάγου. Προτίμησε σαν βάση, χρώματα σε φυσικές, σταχτί και μπεζ αποχρώσεις. Αν θες να κάνεις ανταύγειες προτίμησε σταρένιες, μελί ή σταχτί αποχρώσεις.
Αν σου αρέσουν τα λίγο ασυνήθιστα χρώματα είσαι από τις τυχερές αφού τα έντονα κόκκινα τα burgundy κόκκινα- μπορντό και τα μωβ σου ταιριάζουν απόλυτα!



- Απέφυγε τα χρώματα με χρυσούς κίτρινους και μπρονζέ τόνους, αφού θα σε χλομιάζουν πάρα πολύ!

Τώρα μπορείς να δεις στο παρακάτω χρωματολόγιο τις αποχρώσεις που περίπου θα βρεις στις επαγγελματικές βαφές.

Χρησιμοποίησα ως παράδειγμα το χρωματολόγιο της Majirel.











Συμβουλές

1.Μην κάνεις απότομες αλλαγές στα μαλλιά σου. Αν από μελαχρινή θες να γίνεις ξανθιά, καλύτερα είναι να κάνεις σταδιακά την αλλαγή. Μια πολύ καλή λύση είναι οι ανταύγειες.

2.Αν βάφοντας μόνη σου στο σπίτι τα μαλλιά σου δεν σου βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην προσπαθήσεις να το διορθώσεις μόνη σου. Το πιο πιθανό είναι να κάνεις χειρότερο κακό! Καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα επαγγελματία κομμωτή, που έχει τις γνώσεις να βρει την λύση.



3.Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα φρόντισε πριν τα βάψεις, να κάνεις για ένα διάστημα μάσκες για ενυδάτωση και αναδόμηση.

4.Αν δεν είσαι διατεθειμένη να βάφεις συχνά την ρίζα σου, διάλεξε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου.

5.Τέλος να θυμάσαι πάντα ότι, το χρώμα των μαλλιών είναι η κορνίζα του προσώπου σου! Φρόντισε να επιλέγεις χρώματα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου.




ΠΗΓΗhttp://modernastaxtopouta.blogspot.com/2011/10/blog-post.html#more

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης