ΕΣΕΙΣ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ??

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ LIKE ΣΤΟ FACEBOOK Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ....

Σεξουαλικές διαφημίσεις..

Σύμφωνα με τον Paul Lines, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που διαφημίζεται με μια όμορφη γυναίκα, από ένα που δεν το κάνει.

"Ο άνθρωπος έχει μέσα του εξωγήινο dna."

"Σε δέκα χρόνια οι γενετιστές θα ανακαλύψουν στα ανθρώπινα κύτταρα, εξωγήινο dna!"

Οφθαλμαπάτη που πιάνει μόνο σε... πονηρά μυαλά (pics)

Μπορείτε να φανταστείτε τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα στη φωτογραφία;

Πως να μην μπαίνουν τα νύχια των ποδιών στο κρέας!

Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση! Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο μας και να απαλλαγείτε!

Πώς έγινα πλούσιος σε ...4 μέρες!!

.....χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου (διότι εκτός από οκνηρός είμαι και εξόχως τυχερός: για την ακρίβεια, έχω καταρρίψει τους νόμους των πιθανοτήτων)....

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: ΤΑΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012...

Ψηλοτάκουνες γόβες σε διάφορα σχέδια και χρώματα που θα λατρέψετε... Η μόδα στα παπούτσια για τον φετινό χειμώνα 2012 προστάζει

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το πείραμα με τους δέκα πιθήκους

Το πείραμα που ακολουθεί, με τους πιθήκους, είναι ένα... από μια σειρά πειραμάτων του καθηγητή Μίλγκραμ.



"Σε ένα κλουβί που έχουμε κλεισμένους 10 πιθήκους, κρεμάμε ένα τσαμπί μπανάνες. Όλοι οι πίθηκοι τρέχουν να πιάσουν το τσαμπί. Ένας από τους πιθήκους, ο πιο γρήγορος, φτάνει πρώτος στο τσαμπί. Εκείνη τη στιγμή, καταβρέχουμε με νερό με πολλή πίεση τους υπόλοιπους, που έχουν μείνει πίσω.


Αυτός που έτρεξε πρώτος και έπιασε το τσαμπί, τρώει τις μπανάνες και το ευχαριστιέται πολύ. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να στεγνώσουν και να ξεπεράσουν το σοκ από το κατάβρεγμα.


Μετά από 1-2 ώρες, η κατάσταση της ομάδας των…πιθήκων επανέρχεται στο φυσιολογικό. Βέβαια, οι 9 που έφαγαν το κατάβρεγμα (και δεν έφαγαν μπανάνες), κοιτούν με κάποια ζήλια τον έναν που και τις μπανάνες έφαγε και το κατάβρεγμα το γλίτωσε.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια ενέργεια, δηλαδή κρεμάμε ένα τσαμπί μπανάνες στο κλουβί. Τρέχουν όλοι, αλλά ο ίδιος πίθηκος, ο οποίος όπως είπαμε είναι ο γρηγορότερος καταφέρνει και πάλι να φτάσει πρώτος στο τσαμπί.


Εμείς ξανακαταβρέχουμε με πολλή πίεση τους υπόλοιπους, ενώ ο πρώτος τρώει επιδεικτικά τις μπανάνες που “κέρδισε δίκαια”, αφού ήταν ο γρηγορότερος. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο 2-3 φορές.


Κάποια φορά, καθώς ξεκινάει ο γρήγορος να πιάσει το τσαμπί που τοποθετήσαμε εκ νέου, τον πιάνουν οι υπόλοιποι εννιά και τον κάνουν μαύρο στο ξύλο.



Βρίσκεται λοιπόν το τσαμπί στη θέση του για κάποια ώρα, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Κάποια στιγμή, ο γρήγορος ξαναπροσπαθεί να τρέξει προς το τσαμπί, αλλά οι υπόλοιποι τον ξαναπλακώνουν στο ξύλο, γιατί φοβούνται το κατάβρεγμα.


Μετά από μερικά ξυλοφορτώματα, ο γρήγορος “μαθαίνει το μάθημά του” και δεν ξαναπροσπαθεί. Μπορεί να προσπαθήσει και κάποιος άλλος, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: ξύλο από τους υπόλοιπους. Εδώ ξεκινάει το ενδιαφέρον της υπόθεσης.



Βγάζουμε από το κλουβί έναν από τους εννιά πιθήκους, αυτούς που καταβρέχαμε, όχι αυτόν που έφτανε πρώτος στο τσαμπί και βάζουμε έναν καινούριο πίθηκο, αντικαταστάτη.


Ο καινούριος πίθηκος, με το που βλέπει το τσαμπί με τις μπανάνες το οποίο φυσικά δεν ακουμπάει πλέον κανένας από τους “έμπειρους” της ομάδας ορμάει να το πιάσει. Οι υπόλοιποι εννιά, συμπεριλαμβανομένου και του παλιού “γρήγορου”, τον βουτάνε και τον κάνουν μαύρο στο ξύλο.


Ο παλιός “γρήγορος” μπορεί και να χαίρεται που τρώει και κάποιος άλλος ξύλο. Ο καινούριος δεν ξέρει γιατί τρώει ξύλο, αφού δεν είχε την εμπειρία του καταβρέγματος.


Μαθαίνει όμως πολύ γρήγορα ότι αν ξεκινήσει να πιάσει το τσαμπί, αυτό συνεπάγεται ξύλο από τους υπόλοιπους. Έτσι, ξαναβρισκόμαστε σε κατάσταση “ισορροπίας” μέσα στο κλουβί, δηλαδή υπάρχει ένα τσαμπί μπανάνες το οποίο δεν πάει να πιάσει κανείς. Ξανά-αλλάζουμε έναν από τους παλιούς 8 πιθήκους (όχι τον παλιό “γρήγορο” και όχι τον νέο ξυλοφορτωμένο) με έναν αντικαταστάτη.

Όπως καταλαβαίνετε, γίνεται η ίδια ιστορία της προηγούμενης παραγράφου, μέχρι να τους αλλάξουμε όλους (τελευταίο βγάζουμε τον παλιό “γρήγορο”, τον πρώτο που έφαγε ξύλο στην αρχή της ιστορίας).



Τι έχουμε λοιπόν; Έχουμε ένα τσαμπί μπανάνες, μέσα σε ένα κλουβί με 10 πιθήκους, από τους οποίους κανείς δεν τρέχει να το πιάσει, και κανείς δεν ξέρει γιατί (δεδομένου ότι κανένας τους δεν ήταν στην αρχική ομάδα που έφαγε το κατάβρεγμα)".

Μια άλλη εκδοχή του πειράματος

Έχουμε λοιπόν 10 νέους πιθήκους στο κλουβί και ένα τσαμπί μπανάνες άθικτο. Στη “συλλογική” μνήμη των οποίων είναι εγγεγραμμένο ότι το “κοινωνικά πρέπον” είναι να μην ακουμπάμε το τσαμπί γιατί το απαγορεύει ο νόμος. Όποιος προσπαθεί να το πλησιάσει, τις τρώει.


Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι αυτός που πάει να πιάσει τις μπανάνες εξ ενστίκτου, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τιμωρείται έτσι σκληρά αλλά και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν γιατί του τις βρέχουν, αφού κανένας τους δεν έχει βιώσει τις δύσκολες μέρες στο κλουβί με τα κυνηγητά και τα καταβρέγματα.

Η ζωή κυλάει ήρεμα στο κλουβί, με τις μπανάνες κρεμασμένες σε μια γωνιά που κανένας πίθηκος δεν τολμάει να τις ακουμπήσει. Οι μπανάνες έχουν γίνει πλέον “ιερές μπανάνες”. Δεν αποτελούν για την ομάδα προϊόν τροφής αλλά ταμπού.

Ας δούμε τώρα τι θα συμβεί στην ομάδα αν εφαρμόσουμε ένα είδος μνημονίου, σαν και αυτό που έχουμε εδώ με την τρόικα. Αν δηλαδή αρχίσουμε να περικόπτουμε την τροφή στους πιθήκους, με άλλα λόγια να πέσει πείνα στη ομάδα και το τσαμπί με τις μπανάνες θα αρχίζει να χάνει την άγια λάμψη του και να φαίνεται πάλι σαν λύση τροφής στην ομάδα.

Όσο θα κλείνουμε την στρόφιγγα του “μνημονίου” τόσο το μάτι των πιθήκων θα γυαλίζει περισσότερο… ώσπου κάποιο βράδυ, κάποιος πεινασμένος και εξαθλιωμένος πίθηκος θα την κάνει. Θα την πέσει στο τσαμπί.

Κακός χαμός, σίγουρα κάποιοι θα τον πάρουν είδηση αμέσως, μάλλον αυτοί που δεν κοιμόντουσαν αλλά σχεδίαζαν με ποιο τρόπο θα την πέσουν εκείνοι στις μπανάνες. Ο μάγκας να τρέχει μπροστά με το τσαμπί και 2-3 να τον καταδιώκουν. Ο κλέφτης όμως έχει βάλει ήδη την μισή μπανάνα στο στόμα.

Και φαΐ και τσαμπί και τρεχαλητό δεν γίνεται, τον προλαβαίνουν οι υπόλοιποι και αρχίζει η πάλη. Ενώ ο δόλιος παραβάτης περιμένει να τον σαπίσουν στο ξύλο, να τον διαμελίσουν ανοίγει τα μάτια και βλέπει τους καταδιώκτες του να έχουν πάρει το τσαμπί και να τρώνε ήσυχοι ήσυχοι τις μπανάνες μαζί με κάποιους που βρέθηκαν κοντά και ξύπνησαν από την φασαρία.

Απ´ αυτή την μέρα και μετά ο “ιερός κανόνας” έχει χαθεί. Χρειάζεται το πείραμα να ξαναστηθεί από την αρχή……χρειάζεται μάνικα!





24wro

Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις



Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην 
ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό...


σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο...

Έκανε μεταμόσχευση προσώπου για να μην τρομάζει το γιο του


Η αυτοθυσία ενός στρατιώτη του στοίχισε περισσότερες από είκοσι επεμβάσεις

Το πρόσωπο του ήταν τόσο τρομακτικό που κάθε φορά που περπατούσε στο δρόμο, τα μικρά παιδιά κρύβοντας πίσω από τις μαμάδες τους. Ο λόγος για τον πρώην στρατιώτη Mitch Hunter ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο του...

Έβαλε το παιδί του για τιμωρία στο πλυντήριο και το σκότωσε!



Ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού έχει «μουδιάσει» τη Γαλλία

Συγκλονίζει τη Γαλλία ο τραγικός θάνατος ενός τρίχρονου αγοριού, που έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το…

Μακάβριο εύρημα στο Χαϊδάρι



Νεκρός βρέθηκε 60χρονος αλλοδαπός

Με τραύματα στο κεφάλι και το πόδι από αιχμηρό αντικείμενο βρέθηκε νεκρός 60χρονος αλλοδαπός...

Έρχεται βροχή, ώρα για... φύσημα


Η φουσκωτή ομπρέλα...

Ανανεωμένο ΚΤΜ SMC 690R


Αναβαθμίσεις σε κινητήρα και αναρτήσεις

Ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται για το 2012 το ΚΤΜ SMC 690, με αποτέλεσμα οι Αυστριακοί να καθιερώνουν το χαρακτηριστικό «R» στο όνομά του.

Στη δημοσιότητα οι επιστολές Παπανδρέου προς ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ


Διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε τη Δευτέρα επιστολές, προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάνοντας, μεταξύ άλλων, έναν απολογισμό της διακυβέρνησής του και διαβεβαιώνοντας ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και βεβαίως η συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου.

Αλήθειες Που Δεν Γνωρίζατε Για Την Οδοντόβουρτσα


Η οδοντόβουρτσα έχει μπει εδώ και χρόνια στα σπίτια όλων μας. Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά… και μας βοηθά να διατηρήσουμε την υγιεινή του στόματός μας. Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο αλήθειες που δεν γνωρίζατε για την οδοντόβουρτσα….

Παραμύθι Ή Πάθος; Τι Είναι Εκείνο Που Αναζητάς Σε Μια Σχέση; Κάνε Το Τεστ…


Θέλεις μια σχέση! Έναν άνδρα να σε προσέχει και να σε αγαπά. Πώς ορίζεις όμως τον όρο σχέση; Τι σημαίνει είσαι με κάποιον; Τι είναι εκείνο που προέχει;
Κάνε το τεστ και μάθε ακριβώς ποια σχέση σε εκπροσωπεί…
Πόσο μετρά η γνώμη των κοντινών σου ανθρώπων όταν πρέπει να επιλέξεις σύντροφο;

Μόνο Για Γυναίκες! Έξι Πράγματα Που Δεν Χρειάζεται Να Ξέρει Ο Σύντροφος Σου


Ότι έχει φαλάκρα
Φαντάσου ένα λιοντάρι χωρίς τη λεοντή του. Είναι σα μία τρομαγμένη γάτα. Γιατί λοιπόν να πεις στο σύντροφο σου ότι χάνει σιγά τα μαλλιά του; Θα …πληγώσεις και αυτόν και τον αντρικό εγωισμό του και με τέτοιες παρατηρήσεις θα πάει περίπατο μαζί με το ego και η λίμπιντο του.

Να Πώς (Πρέπει) Να Φέρεται Ο Άντρας Ο Σωστός!



 Πριν κάποιες δεκαετίες παλεύαμε για την ισότητα, τα δικαίωματά μας και το πώς θα αναγνωριστούμε από τα αρσενικά. Καλή και ισότητα αλλά από την επανάσταση μας έμειναν τα δικαιώματα και χάσαμε τα αρσενικά. Πώς (πρέπει) να δρα και να φέρεται ο άντρας ο σωστός, …. το καθαρόαιμο αρσενικό βρε παιδί μου! Ιδού…

13 Stars Που Έχασαν Την Γοητεία Τους

Σε αντιπαράθεση με την έρευνα του περιοδικού People για τους πιο γοητευτικούς διάσημους άνδρες, δείτε μια λίστα με… 13 άνδρες που ο χρόνος (και ο ίδιος τους ο εαυτός ίσως) δεν τους φέρθηκε και τόσο ευγενικά.

Νεανικό και σφριγηλό δέρμα


Προσέχουμε για να… έχουμε

Νεανικό και σφριγηλό δέρμαΟ χειμώνας όλο και πλησιάζει και το δέρμα του σώματος έχει κι αυτό τις δικές του ανάγκες. Ξεκινήστε, λοιπόν, από τώρα να το φροντίζετε πιο συστηματικά, ώστε ν’ αποκτήσει τη φυσική

Το σπουργίτι νομίζει ότι η γάτα είναι η «μαμά» του! (video)

Μια «ξεχωριστή» γάτα θα μπορούσε να φερθεί τρυφερά σε ένα μικρό σπουργιτάκι που ζητά να ζεσταθεί στον κόρφο της
. Τι κι αν είναι λίγο… μεγαλύτερη από τη μαμά του!

Η δημόσια και η ιδιωτική ζωή ενός άντρα



Η δημόσια και η ιδιωτική ζωή ενός άντρα

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνει τα πάντα

Lady Gaga's Workshop

Η κίνηση της Lady Gaga να δημιουργήσει την δική της παραμυθοχώρα στο πολυκατάστημα Barneys, με τίτλο “Gaga`s Workshop” ήταν απλά εντυπωσιακή
.

Όμως επειδή Gaga είναι αυτή, δεν γίνεται να μην λείπουν και μερικές υπερβολές.......

Πώς ξεχωρίζεις αν μια γυναίκα είναι ελεύθερη ή δεσμευμένη?

Question9 200x200 Πώς ξεχωρίζεις αν μια γυναίκα είναι ελεύθερη ή δεσμευμένη?Και αν είναι δεσμευμένη πόσο δεσμευμένη είναι…

Τα Πιο Άγνωστα Αξιοθέατα Του Κόσμου [Φωτο]

Όλοι γνωρίζουμε την Πομπηία, τον Πύργο της Πίζα ή το Μάτσου Πίτσου. Στη σκιά τους όμως, υπάρχουν…

Μια Έξυπνη Και Συγκινητική Διαφήμιση Για Τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες [Video]

Ένας άνδρας στέκεται στο κέντρο μιας πλατείας στην Ελβετία ντυμένος ως ένα γλυκύτατο αρκουδάκι. Οι περαστικοί στην αρχή είναι διστακτικοί και ντροπαλοί και δεν…

Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας τον χειμώνα


Υιοθετήστε το κατάλληλο πρόγραμμα για νιάτα διαρκείας

Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας τον χειμώναΜπαίνουμε και επίσημα πια στον χειμώνα. Τώρα είναι η εποχή να καταρρίψετε τους μύθους της ομορφιάς και να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα που θα σας χαρίσει νιάτα διαρκείας.

Πέντε τροφές για επίπεδη κοιλιά

Πέντε τροφές για επίπεδη κοιλιάΕκτός από τη φυσική δραστηριότητα, ρόλο κλειδί στην προσπάθεια πολλών για την επίτευξη μιας πιο επίπεδης κοιλιάς διαδραματίζει και η διατροφή

Προς συγχώνευση MEGA και STAR

Σε συγχώνευση σκοπεύουν να προχωρήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και Star

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα!

Η κρίση συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ο τρόπος ζωής των περισσότερων Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά. 

Η Αυστραλία μπλοκάρει την είσοδο άλλων Ελλήνων στη χώρα

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η δυνατότητα για εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας στη μακρινή Αυστραλία, εκατοντάδες Έλληνες πήραν την απόφαση να κάνουν το μακρύ ταξίδι, προκειμένου να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.

Μπαράζ επαφών Παπαδήμου ενόψει του Eurogroup


Για τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη

Μπαράζ επαφών Παπαδήμου ενόψει του EurogroupΝέο κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας ξεκινά ο πρωθυπουργός,

Κατάρρευση της ευρωζώνης σε δέκα μέρες!


«Ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί», γράφουν οι Financial Times

Κατάρρευση της ευρωζώνης σε δέκα μέρες!«Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα μέρες μέχρι να καταρρεύσει»,

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης