11:43 π.μ.
ΑΣΤΡΑΠΗ
υλικά (4 Μερίδες)
- 150 γραμμάρια τεμαχισμένα αμύγδαλα
- 300 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αβγά
- 100 ml αμαρέτο
- 100 ml γλυκό κρασί
- 500 ml κρέμα
προετοιμασία
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα χαρτί ψησίματος και καβουρδίστε τα στο φούρνο στους 180°C για 5 έως 10 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, ταρακουνώντας τα κατά διαστήματα. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μίξερ, χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη έως ότου δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέστε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αμαρέτο και το γλυκό κρασί και ανακατέψτε απαλά μαζί με τα χτυπημένα ασπράδια. Χτυπήστε με το σύρμα την κρέμα έως ότου σφίξει και προσθέστε την στο μίγμα. Βάλτε το μίγμα σε μικρά μπολ (για παράδειγμα, σε φλιτζάνια τσαγιού) και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Βγάλτε τα μπολ από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν να τα σερβίρετε, βυθίστε τον πάτο των μπολ σε ζεστό νερό και αναποδογυρίστε τα στα πιάτα. Γαρνίρετε με τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου