1:10 μ.μ.
ΑΣΤΡΑΠΗ
Υλικά:
για το κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 κουτί χυμός ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κομμάτι τζίντερ φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
- φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
|
|
για το ριζότο:
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κιλό ρύζι (εγώ έβαλα ειδικό για ριζότο)
- 1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 200 γραμ. μανιτάρια φρέσκια σε φετάκια
- 1/2 λίτρο νερό ή ζωμό
- αλάτι πιπέρι
|
Εκτέλεση
για το κοτόπουλο:
- Σε ένα πιρέξ ρίχνουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο
και τα ανακατεύουμε.
|
|
- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο πιρέξ γυρίζοντάς τα να
κολλήσουν επάνω τους τα καρυκεύματα.
|
|
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον απλώνουμε για να τα καλύψει. Ρίχνουμε την
γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
|
|
- Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς με
αέρα.
|
|
για το ριζότο:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο να σωταριστούν ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά
τους.
- Προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
|
|
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά,
περίπου 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και
ξαναβάζουμε το καπάκι μέχρι να
σερβίρουμε.
|
Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου