Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ριζότο μανιταριών
















Υλικά:
για το κοτόπουλο:
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κομμάτι τζίντερ φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
για το ριζότο:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό ρύζι (εγώ έβαλα ειδικό για ριζότο)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 200 γραμ. μανιτάρια φρέσκια σε φετάκια
  • 1/2 λίτρο νερό ή ζωμό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
για το κοτόπουλο:
  • Σε ένα πιρέξ ρίχνουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε.

  •  Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο πιρέξ γυρίζοντάς τα να κολλήσουν επάνω τους τα καρυκεύματα.

  • Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον απλώνουμε για να τα καλύψει. Ρίχνουμε την γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.

  • Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς με αέρα.

για το ριζότο:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. 
  •  Προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.

  •  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά, περίπου 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβάζουμε το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.



Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης