Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ραβιόλια σπανάκι με γέμιση λευκών τυριών και τσιπς φέτα και σαλάτα μάραθο


Ραβιόλια σπανάκι με γέμιση λευκών τυριών και τσιπς φέτα και σαλάτα μάραθο

Υλικά

για ζυμάρι
Σπανάκι
Αυγά 2 ολόκληρα
Κρόκοι 3 τμχ
Ελαιόλαδο 10ml
Αλεύρι 500ml
Αλάτι ο.χ.

Υλικά για σάλτσα
Ζωμός κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Μάραθος
Φρέσκο κρεμμύδι
Βούτυρο

Υλικά για γέμιση
Φέτα
Ανθότυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκο κρεμμύδι
Μάραθο
Ανίθο
Μαϊντανό
Κρόκος

Υλικά για τσίπς
Φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ζυγίζουμε τα υλικά για το ζυμάρι. Μπλανσάρουμε το σπανάκι και κρατάμε 150 γραμμάρια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο μπίμερ το σπανάκι με το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε το μίγμα στον κάδο με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τη φέτα πολύ λεπτή και τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 2ο
Όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε μια μπασίνα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε.

Βήμα 3ο
Παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε στη μηχανή, διαδοχικά, μέχρι το νούμερο 7. Το περνάμε όσος φορές χρειαστεί, μέχρι να ζυμάρι να γίνει λείο.

Βήμα 4ο και σύνθεση
Βράζουμε τα ραβιόλια σε πολύ βραστό νερό και αφού βράσουν, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, με λίγο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κρεμμύδι και μάραθο και τα δένουμε με βούτυρο. 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης