Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο επτάλογος της σοκολάτας




      Επτά «δικαιολογίες» για να την απολαύσετε χωρίς τύψεις

Οι περισσότεροι αποφεύγουμε να τρώμε σοκολάτα ή όταν,τελικά, δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε, νιώθουμε τύψεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στη σιλουέτα μας. Κι όμως, οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (ιδίως μαύρης σοκολάτας) – σε λογικές ποσότητες – μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού μας. Ιδού, λοιπόν, επτά οφέλη που προσφέρει η......σοκολάτα στον οργανισμό μας. 1. Καταπολεμά το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία και ηρεμιστικό. Επίσης, η ζάχαρη στη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση. 

2. Μειώνει το αίσθημα της πείνας
. Η σοκολάτα περιέχει κανναβινοειδείς ουσίες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον υποθάλαμο, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την πείνα. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν είστε σε δίαιτα, αλλά, για όσους θέλουν να πάρουν βάρος κατά την ανάρρωση, η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει βρείτε την όρεξή σας. 3. Διεγείρει τον οργανισμό. Περιέχει το διεγερτικό θεοβρωμίνη. Η θεοβρωμίνη μας διεγείρει, αλλά δεν δημιουργεί νευρικότητα, όπως η καφεΐνη. 4. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας. Το άρωμα της σοκολάτας επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύματα, κάνοντάς μας να αισθάνομαστε περισσότερο ήρεμοι. ‘Οταν τρώμε σοκολάτα, έχουμε την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο. 5. Δε δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Η σοκολάτα είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να μην κάνουμε υπερβολές6. Αυξάνει τα χρόνια της ζωής μας. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύουν από τον καρκίνο. 

7. Βοηθά την πέψη του γάλακτος
.Μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη διεγείροντας τη δραστηριότητα του ενζύμου λακτάση στο έντερο, γι' αυτό συχνά ή προσθήκη ροφήματος σοκολάτας στο γάλα, κάνει το γάλα πιο ανεκτό στον οργανισμό όσων έχουν πρόβλημα μεταβολισμού της λακτόζης.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης