Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ένα νέο σύστημα ραντάρ ικανό για πολλαπλή παρακολούθηση αυτοκινήτων

Θα πρέπει να αρχίσουν να προσέχουν οι «γρήγοροι» εκεί έξω, γιατί ένα νέο σύστημα ραντάρ ταχύτητας δεν θα αφήσει κανένα αυτοκίνητο να περάσει «απαρατήρητο»...

To Cordon που αναπτύχθηκε από την Silicon, υπόσχεται να ανεβάσει τον πήχη παρακολούθησης της ταχύτητας σε νέα επίπεδα. Αντίθετα με τα παραδοσιακά ραντάρ, που εγκλωβίζουν μόνο ένα αυτοκίνητο, το συγκεκριμένο είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να «κλειδώσει», μέχρι και 32 οχήματα ταυτόχρονα σε τέσσερις διαφορετικές λωρίδες.
Όποτε ένα όχημα μπει μέσα στο πεδίο του, τότε το σύστημα αυτόματα κρατάει δύο φωτογραφίες, μία με γενικό πλάνο και ένα κοντινό... στην πινακίδα του αυτοκινήτου. Για να γίνουν ακόμα πιο άσχημα τα νέα για τους λάτρεις της ταχύτητας, το σύστημα είναι σε θέση να καταγράψει άμεσα την ταχύτητα και την θέση του οχήματος και να συγχρονίσει τα δεδομένα του με τις βάσεις δεδομένων.
Επίσης, μην περιμένετε κάποιο θηρίο... αλλά είναι τόσο μικρή, ώστε μπορεί πολύ εύκολα να στερεωθεί πάνω σε ένα τρίποδο ή στην κορυφή μιας πινακίδας κάνοντάς ακόμα πιο δύσκολο για τον οδηγό να την διακρίνει.
Τα καλά νέα είναι ότι στην Αμερική θα κυκλοφορήσει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2012, οπότε μέχρι να έρθει Ελλάδα μεριά έχουμε καιρό ακόμα.












Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης