Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι πραγματικά ο Μάριο Μόντι;




Ποιος είναι πραγματικά ο Μάριο Μόντι;

Η συμμετοχή του σε μασονικές οργανώσεις και η δήλωση που σοκάρει!

Ο διεθνής Τύπος τον χαρακτήρισε «Super Mario». Στην τελευταία δημόσια ομιλία του πριν από δυο χρόνια σε οικονομικό φόρουμ στη Λίμνη Κόμο, εξέφρασε φόβους ότι «η Ευρώπη εισέρχεται σε μια οιωνεί υπαρξιακή κρίση». 

Μια κρίση την οποία καλείται τώρα ο ίδιος να διαχειριστεί.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Μάριο Μόντι;

Από το 1989 μέχρι το 1992 ήταν μέλος της κυβέρνησης Αντρεότι όπου του είχε ανατεθεί η γραμματεία του υφυπουργείου οικονομίας έχοντας το βάρος του προϋπολογισμού. 

Σε αυτόν είχαν ανατεθεί τρεις σοβαρές επιτροπές: αυτή για το δημόσιο χρέος, οι  δημόσιες δαπάνες και το επιστημονικό επιτελείο του οικονομικού προγραμματισμού. Το αποτέλεσμα εκείνης της περιόδου; Η αύξηση του δημόσιου χρέους.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος για τον οποίο το πέρασμά του από την πολιτική δεν αναφέρεται πουθενά στα βιογραφικά του. Πράγματι στο επίσημο βιογραφικό του δεν εμφανίζεται πουθενά η διοικητική εμπειρία του τεχνοκράτη Μόντι. Ούτε στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι, ούτε στις βιογραφίες του κατά την περίοδο που ήταν Ευρωπαίος επίτροπος. 

Η απόδειξη της επιτυχίας του ευρώ είναι η ...Ελλάδα δήλωνε μόλις ένα μήνα πριν στην Ιταλική τηλεόραση. Ένα μήνα μετά βιώνουμε το ...θρίλερ της επιτυχίας!

Το 1999 περίοδο κατά την οποία ήταν Ευρωπαίος επίτροπος της Ιταλίας είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση λόγω των δικαστικά αποδεδειγμένων συλλογικών ευθυνών των επιτρόπων στις γνωστές περιπτώσεις οικονομικής απάτης κακής διαχείρισης και νεποτισμού.

Η συμμετοχή του σε μασονικές οργανώσεις και οι σχέσεις του με τα οικονομικά λόμπι της κρίσης. Είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της τριμερούς επιτροπής στην οποία είναι ο Ευρωπαίος πρόεδρος. Είναι επίσης μέλος των ισχυρών παγκόσμιων οικονομικών λόμπι ξεκινώντας από την παντοδύναμη τράπεζα της Αμερικής Goldman Sachs της πανθομολογούμενης βάσης της πυραμίδας της οικονομικής κρίσης.

Τελευταία στη λίστα η δήλωση-σοκ που πάγωσε τους Ιταλούς: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη τις μεγάλες κρίσεις για να κάνει βήματα προόδου, που είναι εξ ορισμού η απώλεια μέρους της Εθνικής κυριαρχίας σε κοινοτικό επίπεδο».

Πηγή: adanaklasi.blogspot.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης