Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στα ύψη με Αντεμπαγιόρ


Στην τρίτη θέση και με παιχνίδι λιγότερο τα «σπιρούνια»

Στα ύψη με ΑντεμπαγιόρΜε τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να πετυχαίνει δύο γκολ και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για άλλα τόσα, η Τότεναμ επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-0 της Άστον Βίλα και βρέθηκε στα ύψη της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα «σπιρούνια» έχουν μάλιστα και αγώνα λιγότερο από την συγκάτοικο στην τρίτη θέση, Νιούκαστλ.

Ά Ημίχρονο

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι ξεκίνησε το ματς η Τότεναμ με αυτοματισμούς και γρήγορο ρυθμό, χωρίς να αφήσει από την αρχή τον αντίπαλό της να αμφιβάλει για το ποιος θα είναι το αφεντικό στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Τα «σπιρούνια» από τα πρώτα λεπτά έκλεισαν τη Βίλα στην περιοχή της και άρχισαν κυκλικά την πολιορκία.

Αφού λοιπόν πρώτα χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία στο 11΄ με κεφαλιά άουτ του Αντεμπαγιόρ από κοντά μετά από μαγική προσπάθεια του Λένον και άλλη μία στο 12΄ με το σουτ του Καμπούλ να κοντράρει σε αμυνόμενο και να περνά ελάχιστα άουτ, ήρθε στο 14΄ το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς και προσωρινό διώξιμο της μπάλας από την άμυνα, ο Μπέιλ έκανε το γέμισμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Αντεμπαγιόρ με γυριστό σουτ από κοντά έκανε το 1-0.

Οι «χωριάτες» από το πουθενά παραλίγο να δημιουργήσουν κάτι καλό όταν η μπάλα έφτασε στον Μπεντ στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Άγγλο φορ να μπερδεύεται και να δίνει την μπάλα με το στήθος στον Φρίντελ. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να κρατούν τα ηνία της αναμέτρησης χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση, αλλά φρόντισαν για αυτό οι «χωριάτες». Με δώρο της άμυνας (οι Κόλινς και Γκίβεν δεν συνεννοήθηκαν) ο Αντεμπαγιόρ και πάλι έσπρωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο 40’ για το 2-0.

Β’ Ημίχρονο

Με συντήρηση δυνάμεων και αστοχία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Χάρι Ρέντναπ που έψαχναν ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσουν την αναμέτρηση. Από την άλλη πάντως η Βίλα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπεντ να στέλνει την κεφαλιά στα χέρια του Φρίντελ, σημειώνοντας την πρώτη τελική ενέργεια της ομάδας του προς την εστία στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Αντεμπαγιόρ στο 58’ να χάνει ένα μοναδικό τετ-α-τετ. ο Τογκολέζος βρέθηκε εντελώς μόνος του να επελαύνει προς τον Γκίβεν και χωρίς να πιέζεται πλάσαρε άουτ χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα ξανά άουτ μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Μπέιλ.

Η Τότεναμ κυκλοφορούσε την μπάλα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης διαχειριζόμενη σωστά το αποτέλεσμα με τον Αντεμπαγιόρ να χάνει μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του από κοντά μπλόκαρε ο πεσμένος Γκίβεν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με το τελικό σκορ 2-0 να ανεβάζει την Τότεναμ ακόμη πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Καμπούλ, Κινγκ, Ασου-Εκοτό, Λένον, Μόντριτς (90΄ Σάντρο), Πάρκερ, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (69’ Ντεφό), Αντεμπαγιόρ

Πάγκος: Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Πίεναρ, Τζιοβάνι

Άστον Βίλα: Γκίβεν, Κουεγιάρ (63΄Μπανάν), Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ, Χάτον, Πετρόφ, Χερντ (87΄ Ντελφ), Χέσκεϊ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντ

Πάγκος: Γκουζαν, Κλαρκ, Άιρλαντ, Ενζόγκμπια, Γουέιμαν
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/11

Νόριτς – Άρσεναλ 1-2
(16’ Μόρισον – 27’, 59’ Φαν Πέρσι)

Έβερτον – Γουλβς 2-1
(44’ Γιαγκέλκα, 83’ πεν. Μπέινς – 37’ πεν. Χαντ)

Μαν Σίτι - Νιούκαστλ 3-1
(41’ πεν. Μπαλοτέλι, 44’ Ρίτσαρντς, 72’ πεν. Αγουέρο – 89’ Γκόσλινγκ)

Στόουκ – ΚΠΡ 2-3
(8’ Γουόλτερς, 64’ Σόουκρος – 22’, 54’ Χέλγκιουσον, 44’ Γιάνγκ)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-0

Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 2-1
(16' Τόμας, 56' Λονγκ - 21' πεν. Κλάσνιτς)

Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 3-3
(7’ Γκόμεζ, 31’ Κάλντουελ, 88΄Κρουσάτ – 2’ , 90’ + 9’ Γιακούμπου, 60’ Χόιλετ)

Σουόνσι-Μαν.Γιουνάιτεντ 0-1
(11' Ερνάντεζ)

Κυριακή 20/11

Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-2
(55' Στάριτζ - 33' Μάξι, 87' Τζόνσον)

Δευτέρα 21/11 (22:00)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 2-0
(14’, 40΄ Αντεμπαγιόρ)

Το πρόγραμμα της επόμενης (13ης) αγωνιστικής

Σάββατο 27/11 (17:00)

Στόουκ-Μπλάκμπερν (14:45)
Μπόλτον-Έβερτον
Τσέλσι-Γουλβς
Μαν.Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
Νόριτς-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Άρσεναλ-Φούλαμ(19:30)

Κυριακή 27/11 (18:00)

Σουόνσι-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Μαν.Σίτι

Πηγή: sport-fm.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης