Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εξαφανίστε τα «ψωμάκια» με εύκολες ασκήσεις


Εξαφανίστε τα «ψωμάκια» με εύκολες ασκήσειςΔείτε τις ασκήσεις για να αποκτήσετε τα τέλεια πόδια!Κατεβάσατε τα χειμωνιάτικα ρούχα και με λύπη διαπιστώσατε ότι δε χωράτε στα περσινά, κολλητά σας παντελόνια; Πριν απογοητευτείτε και τα χαρίσετε, δοκιμάστε αυτές τις εύκολες ασκήσεις
!Πριν ξεκινήσετε, βασικό είναι να κάνετε ζέσταμα! Έτσι, θα αποφύγετε τραυματισμούς και θα ενεργοποιήσετε τους μυς σας, βοηθώντας στην αποτελεσματικότητα των ασκήσεων. Μπορείτε να κάνετε κάποιες κλασικές διατάσεις. Εφοδιαστείτε με ένα ζευγάρι βαράκια και ένα στρώμα γυμναστικής και ξεκινήστε
Άσκηση πρώτη: μικρά καθισματάκια (εικόνα 1)
Σταθείτε όρθιες με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τα γόνατα, φροντίζοντας αυτά να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Μείνετε μερικά δευτερόλεπτα.


Άσκηση δεύτερη: σηκώματα της λεκάνης (εικόνα 2)
Ξαπλώστε στο στρώμα με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν καλά στο έδαφος. Τα χέρια είναι τεντωμένα στο ύψος της λεκάνης. Σηκώστε τη λεκάνη ψηλά μέχρι το ύψος του γόνατου, ώστε το σώμα να βρίσκεται στην ευθεία. Παράλληλα τεντώστε το δεξί πόδι ψηλά με το γόνατο τεντωμένο. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Άσκηση τρίτη: μικρά καθίσματα για τους προσαγωγούς (εικόνα 3)
Σταθείτε όρθιες και ανοίξτε τα πόδια αρκετά, με τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Κρατήστε ένα βαράκι με τα δύο χέρια μπροστά από τη λεκάνη. Χαμηλώστε μέχρι τα γόνατα να λυγίσουν 90 μοίρες και να μην περνούν τις μύτες των ποδιών. Η πλάτη πρέπει να είναι πάντα σε ευθεία θέση και οι ώμοι μακριά από τα αυτιά.

Άσκηση τέταρτη: προβολές (εικόνα 4)
Από όρθια θέση, κρατήστε τα βαράκια στα δύο χέρια, δεξιά και αριστερά της λεκάνης. Η πλάτη είναι ευθεία και οι ώμοι μακριά από τα αυτιά. Από αυτή τη θέση κάνετε ένα μεγάλο βήμα με το αριστερό πόδι μπροστά, λυγίζοντας παράλληλα και τα δύο γόνατα, ώστε να έρθει ο μηρός παράλληλα με το έδαφος. Το γόνατο του δεξιού ποδιού δεν πρέπει να ακουμπάει το έδαφος. Επιστρέψτε και κάνε την ίδια άσκηση εναλλάξ.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης