Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν για συγκρότηση νέας κυβέρνησης.Από αύριο νέος πρωθυπουργός για την Ελλάδα


Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης

  Συγκαλείται αύριο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών - Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και η διενέργεια εκλογών - Αύριο αποφασίζεται το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά υπό τον Κ. Παπούλια. 

Πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη είναι ότι η πρόταση που συζητείται θέλει τον Λ. Παπαδήμο «υπηρεσιακό» πρωθυπουργό με αντιπροέδρους τους κ. Δήμα και Βενιζέλο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Προεδρίας

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συμφωνηθεί μια νέα κυβέρνηση, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων, που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο, που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο, θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».


Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη συνάντηση με επτά βασικά σημεία, τα οποία και χαρακτήρισε ως αναγκαία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. Αυτά είναι:

1. Εκταμίευση της έκτης δόσης.

2. Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.

3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου του προϋπολογισμού και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου.

4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, στο πλαίσιο της πέμπτης αναθεώρησης του μνημονίου.

5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία, που προβλέπει η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου.

6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα

7. Εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της χώρας, επιπλέον 20 δισ. ευρώ, πριν το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς προσήλθε στη συνάντηση με θέμα όχι μόνο το αν θα παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου και ποιος θα είναι ο επόμενος κοινής αποδοχής πρωθυπουργός αλλά και τι πλαίσιο «όρων» θα τεθεί για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια επί τάπητος είναι και η δήλωση Ρεν ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να ψηφίσει πακέτο και την δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την συνοδεύουν.




















Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης