Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τι καταλαβαίνει μια γυναίκα από το προφίλ ενός άνδρα στο Facebook

Τι καταλαβαίνει μια γυναίκα από το προφίλ ενός άνδρα στο FacebookΤο να βάζει κάποιος άνδρας την πιο κολακευτική του φωτογραφία.

.. 

φάτσα-κάρτα στη σελίδα του στο Facebook είναι μια κλασική μέθοδος της...τέχνης του online φλερτ. Όμως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσοι postάρουν εικόνες στις οποίες προσπαθούν να καλύψουν τα «άσχημα» χαρακτηριστικά τους μάλλον χάνουν τον χρόνο τους καθώς οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν αν ένα αρσενικό είναι ελκυστικό διαβάζοντας αυτά που γράφει στο προφίλ του!


Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Villanova University της Philadelphia έδειξαν πως αν οι άνδρες που είναι ικανοί να πείσουν με την περιγραφή του εαυτού τους πως έχουν αυτοπεποίθηση δεν έχουν ανάγκη από μια ωραία φωτογραφία καθώς μια ενδιαφερόμενη γυναίκα είναι σε θέση να αναγνωρίσει την ομορφιά τους.


Το πείραμα έγινε ως εξής: Οι ερευνητές ζήτησαν από 50 γυναίκες φοιτήτριες να εξετάσουν τα προφίλ και τις φωτογραφίες 100 ανδρών ηλικίας από 22 έως 25.


Στην αρχή τους ζητήθηκε να δουν τις εικόνες 25 ανδρών και να τους χωρίσουν σε τρεις κατηγορίες:
Σε αυτούς που θα έβγαιναν ραντεβού μαζί τους, σε αυτούς που θα ήθελαν
να έχουν σεξουαλική επαφή και σε αυτούς που θα τους ήθελαν για
μακροχρόνια σχέση. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να κάνουν το ίδιο με τα
γραφόμενα σε προφίλ 25 διαφορετικών ανδρών.



Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς οι άνδρες, των οποίων οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν ως «γοητευτικές» είχαν παράλληλα και προφίλ τα οποία ήταν ελκυστικά και καλαίσθητα παρόλο που η εκτίμηση έγινε από διαφορετικούς κριτές.



mediagate.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης