Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο ιδρώτας που… αναστατώνει!


Ο ιδρώτας ενός άντρα μυρίζει διαφορετικά όταν είναι ερεθισμένος σεξουαλικά και η γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ του σεξουαλικού ιδρώτα και του κανονικού, σύμφωνα με μία έρευνα του The Journal of Neuroscience.
Συγκεκριμένα, χημική ουσία της οσμής του ιδρώτα ανδρών, μπορεί να αυξάνει επίπεδα ορμόνης στο αίμα γυναικών που βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση, αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, ψηλώνει την πίεση, επιταχύνει την καρδιακή και αναπνευστική τους συχνότητα. 
 
Η ουσία αυτή είναι η ανδροσταδιενόνη και σε πειράματα που έγιναν οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι γυναίκες που την εισέπνεαν, ανέφεραν ότι είχαν καλύτερη ψυχολογική διάθεση, σημαντικά αυξημένη σεξουαλική διέγερση, ψηλότερη πίεση και μεγαλύτερη καρδιακή και αναπνευστική συχνότητα. 
 
Βέβαια, ο ιδρώτας του άνδρα μπορεί να περιέχει διεργετικές ουσίες, με την προϋπόθεση όμως ότι τηρεί τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και κάνει συχνά τα ντουζάκια του. Σε αντίθεση περίπτωση, αναπτύσσονται τοπικά μικρόβια στο δέρμα που δημιουργούν άλλες ουσίες με δυσοσμία. Έτσι ότι οι ευεργετικές επιδράσεις της ανδροσταδιενόνης, πιθανόν να εξουδετερώνονται. 
 
Η ουσία πάντως είναι ότι για πρώτη φορά αποδεικνύεται άμεσα στον  άνθρωπο ότι η ουσία ανδροσταδιενόνη του ιδρώτα ανδρών επηρεάζει το ορμονικό ισοζύγιο, τη σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κατάσταση των γυναικών.


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης