Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Πόσο σεξ κάνεις και πόσο... είναι αρκετό;

Το σεξ είναι παντού γύρω μας. Σε κάθε ταινία... σε κάθε σειρά, δεν υπάρχει στιγμή που να μην βλέπουμε τέτοιες σκηνές. Κι όμως: εσύ πόσες φορές το κάνεις με τον καλό σου; Τελικά, πόσο σεξ είναι αρκετό;...



Πόσο σεξ είναι αρκετό
Η αλήθεια είναι πως ούτε μαγικός αριθμός υπάρχει, ούτε θεωρείται κάτι φυσιολογικό και κάτι όχι, όταν μιλάμε για τη συχνότητα του σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Μπορείς να το κάνεις κάθε βράδυ και να μην σου φτάνει και μπορεί να επιδίδεστε στο ερωτικό παιχνίδι μόνο σε γιορτές και αργίες κι αυτό να σου φαίνεται πολύ. Το θέμα είναι πόσο σεξ θέλεις εσύ να κάνεις και πόσο συχνά το θες. Η συμφωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, σιωπηλή ή μη, είναι εκείνη που καθορίζει τα πράγματα.

Φυσικά, ένα ζευγάρι που έκανε σεξ 3 φορές τη μέρα και τώρα το κάνει 3 φορές το χρόνο, μπορεί να λάβει τη συχνότητα του σεξ ως σημάδι ανησυχητικό αλλά και πάλι, υπάρχουν εξαιρέσεις. Πάντως, αξίζει να εξετάσουμε διάφορα ζευγάρια και τη συχνότητά τους στο σεξ, όσο κι αν κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό.
Σχεδόν κάθε βράδυ:

Τα χαρακτηριστικά: Στην αρχή του δεσμού σας ζευγαρώνατε σαν τα κουνέλια, και δυο και τρεις και τέσσερις φορές σε μια μέρα. Πλέον, το πρώτο πάθος έχει καταλαγιάσει αλλά η ρουτίνα δεν σας έχει πάρει από κάτω και προσπαθείτε να το κάνετε έστω κάθε δεύτερο βράδυ. Το σεξ σας δεν είναι πάντα κινηματογραφικό αλλά την ηδονή σας την παίρνετε και οι δυο και τον οργασμό σας τον απολαμβάνετε επίσης.

Καλά πάμε; πολύ καλά. Στις φάσεις που βλέπεις τη ρουτίνα να σας παίρνει από κάτω, θέσε τον κανόνα της τρίτης βραδιάς. Μπορείτε να περνάτε και ένα κι δύο βράδια χωρίς σεξ αλλά στο τρίτο φρόντισε να πέσει σεξάκι. Δεν χρειάζεται πάντα το σεξ να είναι γκράντε ή να διαρκεί πολύ ή να πρέπει να στολιστείς και να κάνεις σκηνικό υπερπαραγωγής. Ακόμα και 15 λεπτάκια στις στάσεις που σας βολεύουν και σας εξυπηρετούν μπορούν να σας ανοίξουν και πάλι την όρεξη για σεξ. Αν περιμένεις να υπάρξουν οι ρομαντικές προϋποθέσεις και να είστε και ξεκούραστοι, προτού το καταλάβεις θα περάσετε στις παρακάτω κατηγορίες συχνότητας.

Hot tip: αναβίωσε την πρώτη περίοδο του έρωτά σας στις διακοπές ή σε καυτά τριήμερα μέσα στο χρόνο όπου θα κάνετε μόνο σεξ παντού!
Δύο φορές την εβδομάδα:

Τα χαρακτηριστικά: Όταν πρωτογνωριστήκατε, η χημεία έδεσε απόλυτα και το κάνατε παντού: στο κρεβάτι, στο αυτοκίνητο, στο πάτωμα, ακόμα και στο παρκάκι. Κάποιους μήνες ή χρόνια μετά και αφού αποφασίσατε να μείνετε μαζί, το σεξ παντού σταμάτησε και παρατηρείς πως έχουν αυξηθεί οι βραδιές που πέφτετε στο κρεβάτι χωρίς να το κάνετε.
Καλά πάμε; εμ δεν πάμε καλά αλλά το καράβι μπορεί να σωθεί. Σίγουρα, η καθημερινή τριβή και η ρουτίνα που μπαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής σας, μπορεί να κάνει το ερωτικό πάθος να ξεφτίσει. Φυσικά, απέχετε ακόμα από το σημείο που θα γίνετε απλοί συγκάτοικοι και μπορείς να κάνεις κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε στο μονοπάτι της ηδονής. Συνέχισε να τον φλερτάρεις, μην μένετε μόνο μέσα στο σπίτι αλλά βγείτε ραντεβουδάκια έξω όπως στο ξεκίνημα.

Μην ξεχνάς να διατηρείς τη σωματική επαφή μεταξύ σας με φιλιά κι χάδια, τα οποία όταν μένεις μαζί ξεχνάς πόσο μεγάλη αξία έχουν.
Hot tip: αν θες να φέρεις το πάθος και πάλι στη σχέση σου, κάντε συμφωνία να κάνετε σεξ για μια εβδομάδα παντού αλλού εκτός από το κρεβάτι.
Μερικές φορές το μήνα:

Τα χαρακτηριστικά: το προηγούμενο αγόρι σου ήταν φωτιά και λαύρα στο κρεβάτι αλλά στα υπόλοιπα η σχέση χόλωνε. Μετά και ενώ ήσουν καιρό μόνη, γνώρισε τον τωρινό σύντροφό σου κι όλα ήταν σούπερ τέλεια, γέλιο, φλερτ, χημεία αλλά στο κρεβάτι τα προβλήματα ήταν πολλά. Η στύση ερχόταν κι έφευγε, ο οργασμός έκανε διακοπές στον κόλπο σου μια στο τόσο και φτάσατε να υποβαθμίσετε την αξία του σεξ στη σχέση περισσότερο και από την υποβάθμιση της δραχμούλας. Τώρα το κάνετε κάποιες φορές το μήνα αλλά όταν το κάνετε, είναι ωραία!

Καλά πάμε; Σίγουρα το συναισθηματικό δέσιμο είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση και μόνο με το σεξ ζωή δεν βγαίνει. Φυσικά, ισχύει και το ανάποδο: καλό και το δέσιμο αλλά χωρίς σεξ επίσης δεν βγαίνει ζωή. Αν σε ικανοποιεί αυτός ο ρυθμός των ερωτικών σας συνευρέσεων έχει καλώς. Αν όμως έχεις συμβιβαστεί με το μια ή δύο φορές το μήνα, πρέπει να προσπαθήσεις για το κάτι παραπάνω. Με την πρόοδο της επιστήμης, η στυτική του δυσλειτουργία μπορεί να ξεπεραστεί, κι εσύ να νιώσεις και πάλι τη χαμένη ηδονή.
Hot tip: δοκίμασε να το κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε στάσεις που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, με το Κάμα Σούτρα στο χέρι αν χρειαστεί. Μην ξεχνάς: τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Μια φορά το μήνα:

Τα χαρακτηριστικά: ποτέ δεν τα πήγαινες ιδιαίτερα καλά με τη σεξουαλικότητά σου. Έναν άντρα βρήκες, πάνω του κόλλησες αλλά στο θέμα σεξ δεν διαθέτεις την άνεση να κάνεις και πολλά πράγματα. Ακόμα και στον αγαπημένο σου, ντρέπεσαι και σεξουαλικά παιχνίδια να κάνεις και να τον προκαλείς. Έτσι, καταλήξατε να το κάνετε μια φορά το μήνα, ιεραποστολικό πάντα και το στοματικό ούτε το ξέρεις, ούτε και θέλεις να το μάθεις.
Καλά πάμε; Ο καψερός ο σύντροφός σου φταίει. Γιατί αντί να σε πιάσει και να κάνετε μια ανοιχτή κουβέντα περί σεξ (ότι δεν φρόντισαν να κάνουν οι δικοί σου στην εφηβεία), αφήνει τα πράγματα ως έχουν και σε δικαιολογεί επειδή για όλα τάχα φταίνε οι ορμόνες. Προτού στον πάρει μακρυά μια πεταλουδίτσα από τη δουλειά, μιλήστε ανοιχτά!

Hot tip: αν δεν μάθεις να ικανοποιείς τον εαυτό σου πρώτα, δεν θα ικανοποιήσεις ποτέ κανένα. Οπότε, βάλε απαλή μουσική και μάθε το σώμα σου!
Μερικές φορές το χρόνο:
Αν δεν είσαι στην εμμηνόπαυση, έχεις σχέση με τον ίδιο άνθρωπο και κάνετε σεξ μια φορά το χρόνο, στείλε φωτογραφία και διεύθυνση. Να σε περάσουμε στο ρεκόρ Γκίνες και Γκίνιας.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης