Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Γ. Παπανδρέου


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος, την πρόταση του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου.
Πέντε ή έξι στελέχη, καταψήφισαν την πρόταση αυτή (Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης, Ι. Βαρδακαστάνης, κ.α) ενώ αρκετοί άλλοι δήλωσαν "παρών".
Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους, προτάσεις οι οποίες, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της σημερινής απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.
Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε να συναντηθούν για να συζητήσουν για τις οικονομικές εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της ευρωζώνης.
Ο Ε. Βενιζέλος επιμένει πως πρέπει η όλη κατάσταση να επανεκτιμηθεί και να γίνει μια νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Παράλληλα, παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το κατά πόσο θα τεθεί τελικά σε ψηφοφορία το χρονοδιάγραμμα που εισηγήθηκε ο Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, αναστάτωση έχει δημιουργήσει η δήλωση του Φ.Πετσάλνικού στον ΒΗΜΑ 99,5, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το βράδυ συνατνήθηκε με τον Λουκά Παπαδήμο.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο συνεργάτες του Βενιζέλου βρίσκονται στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν για το "κούρεμα".

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης