Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς!


Συρία:Δύο νεκροί στην κηδεία τριών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα
Αν το μυαλό σας πήγε σε κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού χάσατε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ακριβότερων προορισμών συγκεντρώνεται στη Γηραιά Ήπειρο...






10. Σιγκαπούρη


Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς!

Το νέο hot spot των jetsetters, σύμφωνα με την έκθεση Prices & Earnings που εκπονεί κάθε χρόνο η UBS και δημοσιεύεται στο U.S. News & World Report, η Σιγκαπούρη σκαρφάλωσε από το νούμερο 24, όπου βρισκόταν το 2009, στη δέκατη θέση. Αν το budget σας δεν σηκώνει τα πανάκριβα μαγαζιά της Orchard Road ή τις περίφημες σουίτες Singapore Sling του Raffles Hotel, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απογοητεύεστε: το γοητευτικό μείγμα ινδικής, ευρωπαϊκής, αραβικής και κινεζικής κουλτούρας που εμπνέει τους επισκέπτες να βολτάρουν με τις ώρες στους δρόμους της, είναι δωρεάν. Το ίδιο και οι περίφημοι Βοτανικοί Κήποι με τα τροπικά δάση και τα περισσότερα από χίλια διαφορετικά είδη ορχιδέας.  




9. Τορόντο
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Η ενίσχυση του καναδικού δολαρίου αποτελεί τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το Τορόντο σκαρφάλωσε από το νούμερο 31 όπου βρισκόταν το 2009, στο 9 το 2011, στη λίστα με τις ακριβότερες πόλεις του U.S. News & World Report. Απόδειξη ότι αν (λέμε αν) θέλετε να ξοδέψετε εύκολα, γρήγορα και μάλλον άσκοπα 175 δολάρια (περί τα 135€), μπορείτε να τα δώσετε για να περπατήσετε στην οροφή του μεγαλύτερου κτιρίου του Τορόντο, του CN Tower. Ή για να απολαύσετε ένα στιλάτο δείπνο στην περίφημη Entertainment District. Αν, πάλι, ξέρετε να ξοδεύετε τα χρήματά σας καλύτερα, προτιμήστε την budget εναλλακτική του «ευρωπαϊκού» Lawrence Market για φαγητό, και την ομολογουμένως φθηνότερη φθινοπωρινή περίοδο ή –αν τολμάτε– τον χειμώνα για το ταξίδι σας.


8. Ελσίνκι
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Η βορειότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται σταθερά στο top-10 των ακριβών προορισμών του U.S. News & World Report εδώ και χρόνια. Διάσημο για τα φρέσκα θαλασσινά του, που ψαρεύονται στις παγωμένες βόρειες θάλασσες, το Ελσίνκι είναι μία από τις ακριβότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όσον αφορά το φαγητό και τη διαμονή. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι η πόλη είναι γεμάτη αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν, όπως το ναυτικό φρούριο Suomenlinna, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και οικονομικές εναλλακτικές για φαγητό, όπως τα μαγαζάκια γύρω από την Market Square.


7. Σίδνεϊ
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Το 2009 το Σίδνεϊ βρισκόταν στο νούμερο 38 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά φέτος απολαμβάνει την θέα από τις υψηλές θέσεις του top-10. Η ξέφρενη ανοδική πορεία του αυστραλιανού δολαρίου, που επηρέασε τις τιμές ξενοδοχείων και εστιατορίων, είναι προφανώς ο κυριότερος παράγοντας. Προσθέστε σε αυτό μια επίσκεψη στην περίφημη Όπερα του Σαντιάγο Καλατράβα, την αναπόφευκτη ολονυκτία στις φημισμένες pub και ένα ρομαντικό δείπνο με φρέσκα θαλασσινά, και θα μπορούσατε άνετα να ξοδέψετε μερικές εκατοντάδες ευρώ χωρίς να το καταλάβετε. Αν, βέβαια, το budget σας δεν σας αφήνει να το κάνετε αυτό, υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα και άριστες πεζοπορικές διαδρομές στα ειδυλλιακά Blue Mountains, σε απόσταση αναπνοής.


6. Τόκιο
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Πρώτης τάξεως shopping, εξεζητημένα κοκτέιλ, μερικές δοκιμές sushi (αν όχι εδώ, τότε πού;) κι ένα καλό ξενοδοχείο τινάζουν εύκολα την μπάνκα στον αέρα. Βέβαια, ο τουρισμός στο Τόκιο μειώθηκε δραματικά μετά το περσινό τσουνάμι, και οι ιθύνοντες της τουριστικής βιομηχανίας εικάζουν πως την ίδια μοίρα θα ακολουθήσουν, μέσα στο 2012, και οι τιμές. Μέχρι τότε, δοκιμάστε την εναλλακτική των hostels ή των capsule hotels –οι μη πάσχοντες από κλειστοφοβία– για να εξοικονομήσετε μερικά γιεν.


5. Στοκχόλμη
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Δε νοείται σκανδιναβική πρωτεύουσα εκτός λίστας ακριβότερων προορισμών του πλανήτη. Κάπως έτσι, η Στοκχόλμη σκαρφαλώνει στο top-10 από το νούμερο 16 όπου βρισκόταν το 2009, και τιμά επάξια τον τίτλο της με ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και τσιμπημένες εισόδους σε παγκοσμίου φήμης μουσεία όπως το Moderna Museet με τους περίφημους πίνακες του Πικάσο. Οι έχοντες περιορισμένες οικονομίες, επενδύστε στην Stockholm Card, η οποία κοστίζει περίπου 60€ και σας χαρίζει απεριόριστες διαδρομές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και είσοδο σε 75 διαφορετικά αξιοθέατα, για 72 ώρες.


4. Κοπεγχάγη

perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Λέγαμε κάτι για ακριβές σκανδιναβικές πρωτεύουσες; Παρ’ όλο που «κατρακύλησε» από την τρίτη θέση όπου βρισκόταν πέρυσι στην τέταρτη φέτος, η Κοπεγχάγη διατηρεί το glam της, με τα Michelin-άτα εστιατόρια, τα ακριβά ξενοδοχεία και το designer shopping. Το site Dirt Cheap Copenhagen έχει συμβουλές και οδηγίες για να δείτε την Κοπεγχάγη χωρίς να ξοδέψετε τους μισθούς των επόμενων πέντε μηνών –δεν θα είναι εύκολο, αλλά η πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι τόσο όμορφη που αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε.


3. Γενεύη
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Η μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Γενεύης είναι 205,49€. Αυτό, για να μην ξαναπαραπονεθείτε ότι οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων είναι ακριβές. Και συνεχίζουμε: όπερες, μουσεία και “tres chic” εστιατόρια διεκδικούν τα ευρώ σας –τα οποία θα έχουν ήδη ανταλλαχθεί με ελβετικά φράγκα. Για να σας παρηγορήσουμε, μπορείτε πάντα να κάνετε δωρεάν βόλτες σε πάρκα και όμορφες γειτονιές, όπως η Bastion Promenade. Δεν παρηγορηθήκατε και πολύ, το καταλαβαίνουμε.


2. Ζυρίχη
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Ναι, προφανώς υπάρχει και δεύτερη ελβετική πόλη στη λίστα –μη μας πείτε ότι εκπλαγήκατε, δεν θα σας πιστέψουμε. Έχουμε και λέμε: υπερτιμημένα χιονοδρομικά κέντρα, ακόμη πιο υπερτιμημένες βαρκάδες στην ομώνυμη λίμνη το καλοκαίρι, υπερτιμημένα εστιατόρια και ξενοδοχεία όλο το χρόνο. Όσο για ευκαιρίες; Το Backpacker’s Ultimate Guide προτείνει φαγητό από σούπερ μάρκετ (την ελβετική αλυσίδα Coop, συγκεκριμένα) και δωρεάν σοκολατάκια από το εργοστάσιο σοκολατοποιίας Lindt & Sprungli. Α, και το Μουσείο Καλών Τεχνών έχει δωρεάν είσοδο τις Τετάρτες. Αυτά.

1. Όσλο
perierga.gr - Ταξιδεύοντας στους 10 ακριβότερους προορισμούς
Η μόνη σκανδιναβική πρωτεύουσα που δεν αναφέρθηκε ακόμη, κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στη λίστα του U.S. News & World reports από το 2006, και όχι άδικα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ένα μπουκαλάκι νερό θα σας κοστίσει 4,5€. Αν, πάντως, κερδίσατε πρόσφατα το Τζόκερ, το Όσλο είναι ένας ταξιδιωτικός παράδεισος από κάθε άποψη: υψηλή γαστρονομία, μουσεία, ιστιοπλοϊα, τέχνες, πεζοπορίες, ό,τι και αν προτιμάτε να κάνετε στα ταξίδια σας εδώ θα το βρείτε εν αφθονία.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης