Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι Τούρκοι...ξαναπαίρνουν την Πόλη

«Είτε η Κωνσταντινούπολη θα κατακτήσει εμένα, είτε εγώ αυτήν», είναι το κεντρικό σύνθημα της νέας ταινίας που έχουν ετοιμάσει οι Τούρκοι με τίτλο «Άλωση 1453» («Fetih 1453»), μια ταινία που παρουσιάζει τη Μωάμεθ τον Πορθητή κυρίως από την ημέρα που έγινε σουλτάνος το 1451 μέχρι και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.




Αυτό αναφέρει στο σημερινό φύλλο του ο Ελεύθερος Τύπος, κάνοντας λόγο για την ιστορική κινηματογραφική υπερπαραγωγή που ετοιμάζει η Τουρκία, σχετικά με την άλωση της Κωνσταντινούπολης, που όμως έχει κάποια στοιχεία «τουρκικής προπαγάνδας», όπως σημειώνει. Όπως υποστηρίζει, αποσιωπά τις σφαγές των Βυζαντινών από τους κατακτητές αμέσως μετά την Άλωση.

Πάντως, η ταινία κόστισε 17 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε μέσα σε τρία ολόκληρα χρόνια, και χρειάστηκαν για τα γυρίσματα πάνω από 6.000 στολές και 10.000 ηθοποιοί και κομπάρσοι. σίγουρα, αναμένεται και από τους Έλληνες με μεγάλο ενδιαφέρον, αν και δεν παρουσιάζει με τον... καλύτερο τρόπο τους Βυζαντινούς, επισημαίνει η εφημερίδα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τούρκος Τζουνέιτ Αρκίν και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Φαρούκ Ακσόι, ο οποίος δηλώνει ότι θεωρούσε «χρέος προς την πατρίδα και την Ιστορία» να γυρίσει αυτή την παραγωγή.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης