Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιες ομάδες παραμένουν στην Ευρώπη και προπορεύονται στα πρωταθλήματά τους

Ο Ολυμπιακός και άλλοι τρεις
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μαζί με Μίλαν, Αλκμαάρ και Βασιλεία οι μοναδικές ομάδες στην Ευρώπη που παραμένουν και στις τρεις διοργανώσεις και προπορεύονται στα πρωταθλήματά τους. 

Μετά την πρόκριση επί της Ρούμπιν, η «SportDay» είχε σταθεί στο επίτευγμα του Ολυμπιακού να βρίσκεται μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπει σε ένα κλειστό κλαμπ 15 ομάδων ωστόσο τότε (25 Φεβρουαρίου) δεν ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας (στο -2 από τον Παναθηναϊκό).

Δύο εβδομάδες μετά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει και στις τρεις διοργανώσεις, έχοντας όμως νικήσει τη Μέταλιστ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ και έχει βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο! Και ανάλογες επιδόσεις έχουν μόνο τρεις ομάδες σε όλη την Ευρώπη...

Η Μίλαν στην Ιταλία έχει αποκτήσει διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Γιουβέντους στο Καμπιονάτο, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας (έχει χάσει στο πρώτο παιχνίδι από τη Γιουβέντους με 2-1 μέσα στο «Σαν Σίρο») και συνεχίζει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Αλκμααρ στην Ολλανδία είναι πρώτη στο πρωτάθλημα (+3 από τον Αγιαξ, +4 από την Τβέντε, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο), στα ημιτελικά του Κυπέλλου (νοκ άουτ παιχνίδι με τη Χέρακλες), αλλά και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας μάλιστα νικήσει στο πρώτο ματς την Ουντινέζε 2-0.

Τρίτη είναι η Βασιλεία, η οποία είναι στο +12 από τη δεύτερη Λουκέρνη (και μάλιστα και με ματς λιγότερο), βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου (θ' αντιμετωπίσει τη Λουκέρνη) και σήμερα δίνει τη ρεβάνς για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν (είχε νικήσει στο πρώτο ματς 1-0).

Ωστόσο όπως και πριν το παιχνίδι με τον Αρη γράφαμε πως όλα θα κριθούν σε 8 μέρες, το ίδιο ισχύει και τώρα. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να νίκησαν και ν' αύξησαν τη διαφορά στο πρωτάθλημα, ωστόσο σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχει τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ματς με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο.

Πηγή: sday.gr 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης