Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Χοιρινά μπριζολάκια με σως

Χοιρινά μπριζολάκια με σος
 Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το επάνω μέρος και τους σπόρους. Τις ψήνουμε στο φούρνο...

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για μπριζολάκια
6 χοιρινά μπριζολάκια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Για τη σος
1/4 φλιτζανιού τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
2 κόκκινες πιπεριές ψητές
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Για τις πατάτες
5 πατάτες baby
1 λίτρο γάλα
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Για τη σος
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το επάνω μέρος και τους σπόρους. Τις ψήνουμε στο φούρνο.
Αφού έχουν ψηθεί τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το πολτοποιημένο σκόρδο, το μπούκοβο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Σταδιακά ενώ χτυπάμε προσθέτουμε λίγο- λίγο το ελαιόλαδο.
Η σος είναι έτοιμη και καλό είναι μέχρι να σερβίρουμε τα μπριζολάκια να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για τα μπριζολάκια
Τα χοιρινά μπριζολάκια θα τα ψήσουμε σε σχάρα.
Εξυπηρετικό θα είναι να έχουμε μια μικρή μεταλλική σχάρα την οποία θα τοποθετήσουμε μέσα σε ταψί.
Επίσης επειδή τα μπριζολάκια θα στάξουν λίπος στο ταψί, για να μην κολλήσει, μπορούμε να ρίξουμε μισό ποτήρι νερό στον πάτο του σκεύους.
Πριν αρχίσουμε την προεργασία για τα μπριζολάκια ανάβουμε το φούρνο για να έχει προθερμανθεί ή φροντίζουμε να είναι έτοιμη η φωτιά αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ ολόκληρα.
Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα για να τα ψήσουμε.
Στα 15 λεπτά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε στη σχάρα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Ελέγχουμε αν τα μπριζολάκια είναι έτοιμα ανοίγοντας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το κρέας σε ένα σημείο και βλέποντας ότι δεν έχει αίμα και δεν είναι ροζ.
Αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από κάθε πλευρά γύρω στα 6 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σος.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες baby στα 2 και τις τοποθετούμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το λάδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα. Αν θέλετε στο τέλος πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Πηγή: sidagi

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης