Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Η Ελλάδα έχασε το στόχο"



      Σύσσωμος ο γερμανικός τύπος σήμερα έχει την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα. Ο λόγος φυσικά η κρίση χρέους και η αδυναμία
της Ελλάδας να πιάσει τον αναμενόμενο στόχο μείωσης του ελλείμματος το 2011.
Στην εφημερίδα “Handelsblatt” ο τίτλος είναι “Η Ελλάδα αποτυγχάνει στον στόχο για το έλλειμμα” και στο άρθρο που ακολουθεί τονίζεται ότι “μία μέρα πριν από τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα φέτος θα χάσει τον επιδιωκόμενο στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 7,6%. Το έλλειμμα θα είναι πολύ υψηλότερο, αναμένεται γύρω στο 8,5%, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών”.
Στη συνέχεια στο στόχαστρο του συντάκτη μπαίνουν τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, αφού υπενθυμίζεται στους αναγνώστες ότι στην Ελλάδα δίνονται “παράλογες επιδοτήσεις για να εκπαιδευτεί το προσωπικό, για τη θέρμανση των οχημάτων, επίδομα στους οδηγούς του ΟΣΕ ανάλογα με τα χιλιόμετρα, επίδομα σε κλητήρες που μεταφέρουν αρχεία, μπόνους για φωτοτυπίες ή για χρήση υπολογιστή, επιδόματα ένδυσης στο Υπουργείο Πολιτισμού, ακόμη και επίδομα σε δικαστές αν εργάζονται γρήγορα κ.α.”.
Η εφημερίδα “Βild” και το περιοδικό “Focus”, έχουν τίτλο “Η Αθήνα χάνει τον στόχο του ελλείμματος” ενώ το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2012.
Στην εφημερίδα “Die welt” ο τίτλος είναι “όποιος επικρίνει τους έλληνες, θα πρέπει να κοιτάει τους Γερμανούς” και στη συνέχεια στο άρθρο αναφέρεται ότι “Ζητάμε πολλά από το προβληματικό παιδί της Ευρώπης. Ξεχνάμε ότι και η Γερμανία δεν έγινε με άμεσες μεταρρυθμίσεις σύγχρονο κράτος”. Στη συνέχεια γίνεται μία αναδρομή στην ελληνική ιστορία ξεκινώντας από το 1896, όταν η Ελλάδα μετά την πτώχευσή της φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
“Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη”, συμπληρώνει ο συντάκτης, ενώ τονίζει παρακάτω ότι οι “αλλαγές που καλούνται να κάνουν τώρα οι έλληνες θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε οποιαδήποτε χώρα”. Στην εφημερίδα επίσης παρουσιάζεται σε φωτογραφία η Ακρόπολη και μπροστά της ένα ακέφαλο άγαλμα.
Η "Suddeutschzitung" και η "Berliner MorgenPost" κυκλοφορούν επίσης με τίτλο για την Ελλαδά πως “έχασε το στόχο της”, ενώ κάνουν λόγο για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και συνδέουν την ελληνική κρίση με την γενικότερη πτώση των χρηματιστηρίων του κόσμου.  

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης