Υλικά:
για τη ζύμη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρετσίνα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για τη γέμιση
- 3 μεγάλα μήλα περασμένα από χοντρό τρίφτη
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 /2 κούπας ξανθές σταφίδες
- 1 /2 κούπας χοντροαλεσμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Εκτέλεση γέμισης
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.
Τα τρίβουμε με χοντρό τρίφτη μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της
γέμισης και τα ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν.
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρετσίνα, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ με τα υγρά και
ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 28-30 μπαλάκια. Πατάμε με τα δάχτυλα μας κάθε μπαλάκι
για να γίνει ένα πιτάκι στρογγυλό. Βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση
και κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα μπαλάκι.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια με την ένωση προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί, το ένα
πλάι στο άλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου, έως
ότου ροδίσουν καλά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,
κοσκινίζοντας την με ένα σουρωτήρι.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετούς
μήνες.