Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
  • 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμίδι
  • Μισή κούπα φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (προαιρετικά) 
  • 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2-3 καρότα (προαιρετικά)
  • 1-2 ξύλα κανέλας
  • 2-3 καρφιά γαρίφαλο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μαϊντανό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει (για μισή ώρα περίπου) και το στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις ελιές.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, τις ελιές, τα καρότα, τα φασόλια, το αλάτι, το γαρίφαλο, την κανέλα και τέλος τις πιπεριές με το κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει (30-40 λεπτά περίπου) χωρίς να το ανακατεύουμε εως ότου μαλακώσει
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Συνοδεύεται από ρύζι, μακαρόνια, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης