Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Μουσακάς, μπεσαμέλ με γιαούρτι και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς


Μουσακάς, μπεσαμέλ με γιαούρτι και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

Μελιτζάνα
Κολοκύθι
Πατάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι

Υλικά για κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος 
Θυμάρι
Τσάιβς
Ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο

Υλικά για μπάσαμελ
Βούτυρο 50γρ
Αλεύρι 40γρ
Γάλα 400γρ
Γιαούρτι 80γρ
Παρμεζάνα 40γρ
Κρόκος αυγού 1τμχ
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για σάλτσα πιπεριά
Πιπεριές κόκκινες
Σκόρδο
Κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ζωμός κοτόπουλο
Βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πάχους 1-2 εκατοστά. Αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι. Σε ένα τηγάνι σχάρα ψήνουμε τα λαχανικά (ή τηγανίζουμε)και προσθέτουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά.

Βήμα 2ο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί, τον κρόκο και καρυκεύουμε. Έξω από την φωτιά προσθέτουμε το γιαούρτι.

Βήμα 3ο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ελαφρά και βάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα. Καρυκεύουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι η ντομάτα να δέσει.

Βήμα 4ο και σύνθεση
Ψήνουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές. Σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ζωμό και λίγο βούτυρο. Καρυκεύουμε και χτυπάμε στο μίξερ χειρός. Περνάμε το μείγμα από σήτα. Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα τσέρκι, προσθέτουμε τον κιμά και από επάνω την μπάσαμε. Ψήνουμε στους 180 σε γκριλ μέχρι η μπάσαμε να ροδίσει. 


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης