Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Α.Μέρκελ: “Η λύση της κρίσης χρέους θα χρειαστεί χρόνια”



    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο Βloomberg, η Ανγκέλα Μέρκελ μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός της έμεινε σταθερή στην σκληρή της στάση σχετικά με την κρίση χρέους και δήλωσε ότι “θα απογοητευτούν όσοι περιμένουν
μία κίνηση που θα λύση το πρόβλημα χρέους. Η ζώνη του ευρώ πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η μείωση του χρέους θα χρειαστεί πολλά χρόνια”.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, προσθέτοντας πάντως πως “όσοι περιμένουν τον τερματισμό της κρίσης χρέους δεν ξέρουν από οικονομία”. Όπως είπε, η “Ελληνική χρεοκοπία θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, θα οδηγούσε σε επιθέσεις σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες και θα έθετε σε κίνδυνο την γερμανική ανάπτυξη”.
“Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γινόταν αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα. Πριν μπούμε σε περιπέτειες θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε", τόνισε.
Η Μέρκελ είπε επίσης ότι πολλοί οικονομικοί σύμβουλοι λένε ότι “το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Είναι μεγάλη υπόθεση το να πούμε σε μία χώρα ότι ακυρώνουμε το μισό της χρέος. Αμέσως μετά το ίδιο θα ζητήσουν και άλλοι”.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης