Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Ήταν αυθόρμητο αυτό που έκανε ο γιος μου»


Τι λέει ο πατέρας του μαθητή που «σημάδεψε» την παρέλαση

«Ήταν αυθόρμητο αυτό που έκανε ο γιος μου»Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι φωτογραφίες του νεαρού Αχίλλειου ο οποίος μούτζωσε τους επίσημους την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, δείχνοντας σε όλους την αγανάκτηση των μαθητών απέναντι στους θεσμούς και τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο Αχίλλειος, παιδί μιας υπερπολύτεκνης οικογένειας με 18 μέλη, είναι μαθητής σε νυχτερινό σχολείο της Λάρισας αφού από τα 14 του χρόνια δουλεύει, ενώ οι καθηγητές του μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν. 

Ο πατέρας του μαθητή προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του δηλώνοντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι αυτό που έκανε το παιδί του ήταν αυθόρμητο. «Είναι πολύ καλός μαθητής και θέλει να σπουδάσει υπολογιστές. Τα παιδιά βλέπουν ότι το μέλλον τους δε θα είναι καλό. Τα πάντα διαλύονται. Κόβεται το εισόδημα των γονιών τους. Τελευταία μας ήρθαν πολλά χαράτσια. Μόνο η έκτακτη εισφορά ήταν 1.038 ευρώ».

Ενώ σε όσους ασκούν κριτική για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών του, απαντάει: «Την οικογένειά μου τη βλέπουν και τη θαυμάζουν».

Πάντως η διευθύντρια του 3ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, Βικτώρια Λάμπρου δήλωσε ότι το θέμα θα απασχολήσει το σύλλογο τις επόμενες μέρες ενώ διαβεβαίωσε πως ο Αχίλλειος δεν θα αποβληθεί. Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται εξοργισμένη με τις μαθητικές αντιδράσεις.

Ακόμα και ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποστεί κυρώσεις ο μαθητής για να μη στιγματιστεί για την υπόλοιπη ζωή του, ενώ ένα κίνημα για την προστασία του μαθητή έχει ξεκινήσει από τα κοινωνικά δίκτυα. Οι μαθητές, πάντως, απειλούν με καταλήψεις σε περίπτωση τιμωρίας του Αχίλλειου.




Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης