Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η NASA αναπτύσσει ακτίνα έλξης


Μία από τις πλέον κλασικές ατάκες σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι όταν οι «καλοί» πέφτουν στα δίχτυα ή μάλλον στις ακτίνες έλξης από τους κακούς και δεν μπορούν να ξεφύγουν με διαστημόπλοιά τους.

Για άλλη μια φορά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας φαίνεται ότι αποτελούν προφήτες ή μπορεί και πηγές έμπνευσης για τους επιστήμονες, μιας και η τεχνολογία που θα μας φέρει αόρατες ακτίνες ικανές να έλκουν ή να απωθούν αντικείμενα μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα σε λίγο καιρό.
Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, η NASA έχει βάλει στην άκρη, περίπου 100.000 δολάρια, διερευνώντας τις μεθόδους εκείνες με τις οποίες θα μπορούν να έλκουν σωματίδια με ακτίνες. Βέβαια, όπως πολύ καλά διαβάσετε, η διαστημική υπηρεσία αναφέρεται σε σωματίδια, όχι γιγάντια διαστημόπλοια, μιας και η επίτευξη ακόμα και σωματιδίων είναι κάτι αρκετά φιλόδοξο. Όμως για τόσο μικρά μεγέθη η ήδη υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να είναι αρκετή και ικανή να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.
Οι ερευνητές που θα συμμετέχουν στα πειράματα είναι οι Paul Stysley, Demetrios Poulios και ο Barry Coyle και θα δοκιμάσουν 3 μεθόδους που πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.







Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης