Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ήπιες Πολύ; Δες Τι Μπορείς Να Κάνεις Για Νιώσεις Καλύτερα…

Γιορτινές μέρες και όλο και κάποιο πάρτι, συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους ή έξοδος για ποτό θα προκύψει. Τι γίνεται όμως όταν…
 σηκωθείς την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι “καζάνι” και αυτήν την ενοχλητική αδιαθεσία του hangover;

Αντεπίθεση τώρα! Μάθε τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη η επόμενη μέρα και να νιώσεις καλύτερα στη στιγμή. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τις λύσεις… Συνδύασε κάποιες από τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές και νιώσε καλύτερα.

-Νερό και καθάρισες… Είναι το πιο απλό, αλλά ίσως και το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το  hangover! Πίεσε τον εαυτό σου να πιει όσο περισσότερο νερο μπορεί. Θα αναπληρώσεις τα υγρά. Πιες τουλάχιστον 8 ποτήρια τη μέρα μετά το μεγάλο μεθύσι και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.

-Δοκίμασε μια μπανάνα…
 είναι ο καλύτερος φίλος σου για να αντιμετωπίσεις το μεθύσι! Όσο περισσότερο αλκοόλ πίνεις, τόσο πιο μεγάλες δόσεις κάλλιου αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η μπανάνα ως γνωστόν είναι πλούσια σε κάλλιο και έτσι θα αναπληρώσει τις ανάγκες σου, βοηθώντας σε να αισθανθείς καλύτερα.
Εναλλακτικές Προτάσεις: Αν δεν βρεις μπανάνα δοκίμασε αντίστοιχα 8 σταφίδες τύπου σουλτανίνα ή 2 αποξηραμένα σύκα

-Φτιάξε ένα ρόφημα με ginger…
 Η αρωματική πιπερόριζα είναι ένα κι ένα για την ναυτία και τη ζαλάδα που προκαλεί το αλκοόλ. Αν πάλι δεν έχεις εξοπλίσει το ντουλάπι σου με φρέσκο ginger, τότε μπορείς να βρεις κάποια πολυβιταμίνη στα φαρμακεία που να περιέχει ginger. Θα κάνει κι αυτή τη δουλειά της.

-Μέλι και Λεμόνι! 
 Ζεστό νερό με μέλι και δυο σταγόνες λεμόνι, η πιο απλή συνταγή για να αναπληρώσεις τα υγρά και τα σάκχαρα που έχει χάσει ο οργανισμός από τις άμεσες συνέπειες του μεθυσιού. Εάν δεν σου αρέσει το μέλι και προτιμάς λευκή ζάχαρη, καταπιέσε τον εαυτό σου γιατί το μέλι περιέχει φρουκτόζη -ένα συστατικό που βοηθά στη γρήγορη μείωση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης