Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Σάκης έκλεισε 20 χρόνια στο τραγούδι. Δες την πορεία του από την αρχή μέχρι σήμερα(VIDEO)

Ήταν 1991 όταν γνωρίσαμε τον 19χρονο Σάκη με τα πράσινα μάτια και το έντονο βλέμμα. Τα χρόνια πέρασαν και ο νεαρός με τα σγουρά μαλλιά έγινε ο Σάκης Ρουβάς με αμέτρητες επιτυχίες, 2 συμμετοχές στη Eurovision, δεκάδες βραβεία, θαυμάστριες να ουρλιάζουν σε κάθε του εμφάνιση, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, συμμετοχές σε ταινίες,
παρουσίαση σόου. Τη φετινή σεζόν κλείνει μια 20ετία στο τραγούδι και το Cosmo.gr κάνει μια αναδρομή στις τελευταίες δύο δεκαετίες, ένα τραγούδι για κάθε χρονιά. Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο με πιλότο -ποιον άλλο;- το Σάκη.




1991 - Πάρτα
Ήταν 1991 όταν ο Σάκης Ρουβάς παρέλαβε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το τραγούδι "Πάρτα". Ήταν 19 ετών.
 
1992 - Μην αντιστέκεσαι
Μπιλιάρδο, δερμάτινο, τσόπερ, μακριά μαλλιά. Ο Σάκης πριν από 20 σχεδόν χρόνια στο video clip "Μην αντιστέκεσαι" (αν εξαιρέσεις τα μαλλιά) δεν έχει αλλάξει πολύ. Tο βίντεο που ακολουθεί είναι από εμφάνισή του στο CIAO ANT1.
 
1993 - Το ξέρω είσαι μόνη
Ο 21χρονος Σάκης έχει ήδη μπει στο ελληνικό star system και ήδη έχει αποκτήσει το δικό του κοινό.
 
1994 - Έλα μου
Το ομώνυμο άλμπουμ του γνωρίζει επιτυχία. Τα ραδιόφωνα παίζουν ασταμάτητα το "Έλα μου", το "Αίμα δάκρυα και ιδρώτας" και το "Ξανά". Ο Σάκης γίνεται star.
 
1995 -  Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Για μια ακόμη χρονιά σαρώνει τα βραβεία "Ποπ Κορν". Καλύτερος νέος καλλιτέχνης και καλύτερο τραγούδι είναι μερικά από τα βραβεία που πήρε εκείνη τη χρονιά.
 
1996 - Σε θέλω με θέλεις
Το Δεκέμβρη του 1996 ο Σάκης συνεργάζεται με την Άννα Βίσση στο Χάος και βγάζουν το τραγούδι "Σε θέλω με θέλεις".
 
1997 - Που και πότε
Ο Σάκης δίνει συναυλία στην πράσινη γραμμή, στην Κύπρο. Μαζί του εμφανίζεται και ο Burat Kud, διάσημος τραγουδιστής της Τουρκίας.
 
1998 - Θέλεις ή δε θέλεις
Ο Σάκης αλλάζει δισκογραφική εταιρία. Από την Polygram πήγε στην Minos-EMI. Και η επιτυχία συνεχίζεται. Την ίδια χρονιά φορά την περίφημη φούστα του Valentino.
 
1999 - Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου
Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το τραγούδι "Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου" ενώ τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος.
 
2000 -  Άντεξα
Τα Χριστούγεννα αυτής της χρονιάς έβαλε φτερά αγγέλου και "πέταξε" πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους προκαλώντας πανικό στους θαυμαστές του.
 
2001 - Disco Girl
Σάκης Ρουβάς - Δέσποινα Βανδή στο Rex. Και η νυχτερινή ζωή της Αθήνας πήρε φωτιά.
 
2002 - Όλα καλά
Μέσα σε μόλις 11 μέρες το άλμπουμ του Σάκη με τίτλο "Όλα καλά" γίνεται χρυσό και κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Γαλλία.
 
2003 -  Όσο ζω
Η χρονιά που ο Σάκης γνωρίζει την Κατιά σε διαφήμιση που γυρίστηκε στην Ελούντα. Αν και τότε τα είχε με τη Ρεμπέκα Γουάνγκ όλοι μα όλοι τους ήθελαν ζευγάρι και από ότι φάνηκε τους άκουσαν!
 
2004  - Shake it
Όλη η Ευρώπη τον ερωτεύτηκε. Ο Σάκης είχε ένα δύσκολο έργο. Για πρώτη χρονιά μπήκαν οι ημιτελικοί στη Eurovision και ο Σάκης έπρεπε να περάσει αυτόν τον σκόπελο. Και τα κατάφερε. Ήταν ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού αν και τελικά κέρδισε η Ουκρανία με τη Ρουσλάνα. Το σίγουρο όμως είναι πως από τη Eurovision του '04 αξέχαστος έμεινε ο Σάκης.
 
2005 - Σε έχω ερωτευτεί
Ο Σάκης κερδίσει το βραβείο "World's Best-Selling Greek Artist" στα διεθνή World Music Awards!
 
2006 - Να μ' αγαπάς
Ο Σάκης παρουσιάζει με τη Μαρία Μενούνος τον 51ο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό στην Αθήνα. Η είσοδός τους εντυπωσιακή καθώς εμφανίστηκαν πετώντας πάνω από τη σκηνή.
 
2007 - Όλα γύρω σου γυρίζουν
Το Alter Ego είναι γεγονός με τον Σάκη να πρωταγωνιστεί μαζί με την Ντορέτα Παπαδημητρίου.
 
2008 - Ήρθες
Η πρώτη απόγονος του Σάκη και της Κάτιας ήρθε στον κόσμο. Και το όνομα αυτής... Αναστασία!
 
2009 -  This is our night
Ο Σάκης για δεύτερη φορά στη Eurovision. Κατακτά την έβδομη θέση και συγκινημένος ζητά συγγνώμη που δεν έφερε την πρωτιά ξανά στην Ελλάδα.
 
2010 - Εμένα θες
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη συνεργασία τους, ήρθε η στιγμή Σάκης Ρουβάς - Άννα Βίσση να ενώσουν ξανά τις φωνές τους. Αυτή τη φορά στο Αθηνών Αρένα στο πρόγραμμα Face2Face το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
 
2011 - Παράφορα
Και ερχόμαστε στο 2011. Το νέο μέλος της οικογένειας Ρουβά γεννήθηκε και  o Σάκης έγινε για ακόμη μια φορά υπερήφανος μπαμπάς!
Bonus Track
2012 - Κάνε με να μη σ' αγαπήσω
Και η επιτυχία... συνεχίζεται (φυσικά)!
 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης