Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ποιός Πολύ Διάσημος Άντρας Είναι Μέλος Της… Λέσχης Των Μάγων;



Αποτελεί την πρώτη οργανωμένη κοινότητα μαγείας και την μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παγκοσμίως με  περισσότερα από 1.600 μέλη διεθνώς, που όλα τους έχουν σκοπό να… 
εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον ενθουσιώδη κόσμο της μαγείας και της ταχυδακτυλουργίας.

Όλοι οι δημοφιλείς και ταλαντούχοι μάγοι της σύγχρονης εποχής, αλλά και όλοι όσοι ξεχώρισαν στα μάτια του κοινού και έγραψαν τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της ταχυδακτυλουργίας στα 105 χρόνια της ύπαρξης του Μαγικού Κύκλου, ήτανε μέλη του! Για την σύσταση, τους σκοπούς, τους διαγωνισμούς, και τα μέλη του Μαγικού Κύκλου, μιλάει στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου ο εκπρόσωπός του (που είναι επίσης ταχυδακτυλουργός) David Beckley.
Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι μάγος!
  Όλγα Τάντου: Αυτό που μου προκάλεσε τρομερή εντύπωση είναι το γεγονός ότι μεταξύ των μελών του Μαγικού Κύκλου συγκαταλέγεται και ο πρίγκιπας Κάρολος!
  David Beckley: Ναι, είναι ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, και είναι μέλος του Μαγικού Κύκλου. Μάλιστα, ήμουν παρών το βράδυ που ήρθε στο αρχηγείο.
Ο.Τ: Σύμφωνα όμως με το καταστατικό του Μαγικού Κύκλου, προκειμένου να γίνει κάποιος μέλος θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει από εξετάσεις. Ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσε εξετάσεις; Και αν ναι, τι ταχυδακτυλουργικό κόλπο σας παρουσίασε;
David Beckley: Πράγματι έδωσε εξετάσεις. Ανέβηκε στη σκηνή του Μαγικού Κύκλου και εκτέλεσε ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο ρουτίνας το οποίο το έκανε πολύ καλά.   Έκανε το κόλπο με τις τρεις κούπες και τις τρεις μπάλες, που ίσως έχει τύχει να το παρακολουθήσετε. Είναι με τρεις κούπες και τρεις μπάρες που περνάνε με ένα τρόπο μαγικό από τη μία στην άλλη. Το παρουσίασε λοιπόν αυτό μπροστά σε όλους μας  και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να γίνει μέλος του Μαγικού Κύκλου. Και έπειτα εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μου τον διασκεδάσαμε σε ένα πάρτυ με κάποια μαγικά κόλπα που εμείς εκτελούσαμε.
Δείτε το βίντεο με τον Χάρυ Χουντίνι!
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα μοναδικό επίκαιρο με τον κορυφαίο μάγο Χάρυ Χουντίνι, στο νούμερο που “δραπετεύει” από τα σφιχτοδεμένα σχοινιά:
Γίνετε εσείς ο επόμενος Χάρυ Πόττερ!
  Ο.Τ: Το 1996, δημιουργήσατε στο Μαγικό Κύκλο ένα νέο τμήμα: τον τομέα των νέων μάγων, του οποίου σκοπός είναι να προωθήσει την παρουσίαση μαγικών κόλπων από νέους ανθρώπους, μεταξύ 10 και 18 χρονών.

David Beckley:
 Το τμήμα αυτό έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη λέσχη νέων μάγων στον κόσμο. Έχουμε 600 μέλη και οι στόχοι τους είναι περίπου οι ίδιοι, να προωθήσουν την τέχνη της μαγείας στους νέους.
Διοργανώνουμε μαζί τους σπουδαίες παραστάσεις, και σε ετήσια βάση παραδίδουμε το τρόπαιο των νέων μάγων, από το διαγωνισμό που διοργανώνουμε για το νέο μάγο της χρονιάς. Για ακόμη μία φορά, δίνουν μία παράσταση επί σκηνής μπροστά σε έμπειρους και ειδικούς μάγους και εάν πετύχουν, κερδίζουν αυτό το διαγωνισμό και είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, όποιος νικάει στο διαγωνισμό γίνεται μόνιμος επαγγελματίας.
Είναι μία σπουδαία λέσχη, παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Τα μέλη του αυξάνονται περίπου κατά 50% ετησίως. Όταν άρχισαν να προβάλλονται και οι ταινίες του Χάρι Πότερ, υπήρξε πολύ ενδιαφέρον. Πολλά νέα παιδιά και άτομα νέας ηλικίας ήθελαν να γίνουν μάγοι.
  Ο.Τ: Τι είδους ψευδαισθήσεις μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό παιδί;
David Beckley: Οι νέοι μάγοι παρουσιάζουν εξίσου υπέροχες ψευδαισθήσεις, κόβουν τις βοηθούς τους στη μέση, τις σηκώνουν ψηλά, τις κάνουν να πετάνε και επίσης, όσον αφορά στην άλλη πλευρά της τέχνης, κάνουν φανταστικά κοντινά, κάνουν τη μικρο-μαγεία, την μαγεία του τραπεζιού. Κάθε κόλπο της μαγείας που μπορείς να φανταστείς, υπάρχουν αρκετοί νέοι μάγοι που είναι πολύ καλοί στο να παρουσιάσουν αυτή τη συγκεκριμένη μορφή μαγείας.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης