Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Big Brother» σε εμπορικά κέντρα: Παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα

Το φαινόμενο του «Μεγάλου Αδερφού» παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της Βρετανίας, προκαλώντας αντιδράσεις σχετικά με την πολιτική «παρακολούθησης» των πελατών....

Πρόσφατα εγκαταστάθηκαν συστήματα παρακολούθησης που ανιχνεύουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων των πελατών, ώστε να τους εντοπίζουν σε οποιονδήποτε χώρο μέσα στο κατάστημα.

Η είδηση πως η εταιρία Land Securities εγκατέστησε το νέο της τεχνολογικό σύστημα σε 10 από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βρετανίας, έχει εγείρει ανησυχία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και της ιδιωτικότητας.

Εκπρόσωπος της εταιρίας που δημιούργησε το σύστημα FootPath, επιμένει πως δεν συλλέγονται προσωπικά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των πελατών, απλώς ανιχνεύεται η κίνησή τους μέσω το σήματος που εκπέμπουν.

Τα εμπορικά καταστήματα βέβαια δε σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν μόνο για προστασία και παρακολούθηση ύποπτων κινήσεων, αλλά και ως έναν τρόπο να δουν πια τμήματα του καταστήματος έχουν την περισσότερη κίνηση και τι επιλέγουν οι καταναλωτές.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης