Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο πόλεμος άλλαξε τα πρόσωπα των στρατιωτών [φωτο]


Ο πόλεμος άλλαξε τα πρόσωπα των στρατιωτών [φωτο]
Συγκλονιστικές φωτογραφίες, που δείχνουν πώς ο πόλεμος του Αφγανιστάν «σημάδεψε» τα πρόσωπα των στρατιωτών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Sun.H 30χρονη φωτογράφος Lalage Snow, απαθανάτισε τα πορτρέτα στρατιωτών του 1ου Τάγματος του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, σε 3 διαφορετικές φάσεις.

Πριν από τον πόλεμο του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκειά του, αλλά και αμέσως μετά την επιστροφή των στρατιωτών στην πατρίδα.»Σοκαρίστηκα όταν είδα, πόσο είχαν αλλάξει τα πρόσωπά τους», δήλωσε η φωτογράφος.
Στις φωτογραφίες, βλέπουμε 4 στρατιώτες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Στην πρώτη φωτογραφία του κάθε στρατιώτη, το πρόσωπο δείχνει ήρεμο, μία ήμερα πριν την άφιξη στο Αφγανιστάν.
Στη δεύτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε ύστερα από 3 μήνες παραμονής στα στρατεύματα μάχης,είναι εμφανής η αλλαγή στα πρόσωπα τους, όπου τα χαρακτηριστικά δείχνουν πιο «σκληρά».
Στην τρίτη και τελευταία φωτογραφία του κάθε στρατιώτη, που τραβήχτηκε μετά τον πόλεμο, το πρόσωπο δείχνει ήρεμο, αλλά αρκετά αλλαγμένο από την πρώτη φωτογραφία.
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της φωτογράφου, με τίτλο «We Are The Not Dead» (σε ελεύθερη απόδοση «είμαστε αυτοί που δεν πέθαναν»), θα συμβάλλουν στην έρευνα για τις δραματικές επιπτώσεις της θητείας στον πόλεμο.
Ο στρατιώτης Dylan Hughes, 26 ετών, μοιάζει σαν να γέρασε κατά τη παραμονή του στο Αφγανισταν.
Η αλλαγή στο πρόσωπο του στρατιώτη Dylan Hughes

Εμφανή τα σημάδια της ψυχολογικής πίεσης από τον πόλεμο, στο πρόσωπο της 23 χρονης Becky Hitchcock.
Η αξιωματικός  Becky Hitchcock

Τα χαρακτηριστικά του στρατιώτη Jo Yavala, 28 ετών, δείχνουν πιο «σκληρά» όσο βρισκόταν στον πόλεμο.
Ο στρατιώτης Jo Yavala, 28 ετών

Η φρίκη του πολέμου, «σημάδεψε» το πρόσωπο του 25χρονου στρατιώτη Adam Petzsch.
Ο 25χρονος στρατιώτης Adam Petzsch














ΠΗΓΗ: mediasoup.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης