Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τράπουλα Ταρώ: Μπορεί Να Μας Δείξει Το Μέλλον;


Πολύ θέλουν να εντρυφήσουν στα μυστήρια των καρτών της ταρώ, αλλά λίγοι καταφέρνουν να τα αποκαλύψουν. Λέγεται ότι η ταρώ προειδοποιεί για απρόβλεπτες καταστάσεις και αποκαλύπτει το μέλλον…. 
Ωστόσο, η πρόβλεψη του μέλλοντος δεν είναι η βασική σκοπιμότητα και ο κύριος λόγος ύπαρξης της ταρώ. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ταρώ, από την απλή ερμηνεία των καρτών της.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν να διαβάζουν τις κάρτες ταρώ και θεωρούν την ανάγνωσή της ως υπόθεση που είναι μυστηριώδης. Πολλοί πιστεύουν ότι ένα σύνολο καρτών μπορεί να προσδιορίσει ή να προβλέψει με ακρίβεια τη μοίρα τους. Αλλά η ταρώ δε δίνει τις έσχατες απαντήσεις, απλά «ανιχνεύει και αποτυπώνει» την κατάσταση του νου, ή της διάθεσης του ανθρώπου, που αντιμετωπίζει προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι είναι μπερδεμένοι σχετικά με την έννοια των καρτών της ταρώ. Στη συνέχεια θα εξεταστούν κάποιες συνήθεις ερωτήσεις που αφορούν την ταρώ:

Αποφασίζει η Ταρώ για τη μοίρα;

Η Ταρώ δεν αποφασίζει για τη μοίρα μας και ούτε αποτελεί την έσχατη απάντηση για την έκβαση μιας κατάστασης. Η ταρώ περιγράφει τη γενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ερωτών και του δίνει μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που κάποιος γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα, είναι εύκολο να βρει τον τρόπο να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις.

Είναι εύκολο να μάθει κάποιος την τράπουλα ταρώ;

Δεν είναι δύσκολο να μάθει κάποιος την ταρώ, θέλει όμως εξαιρετική προσπάθεια για να κατανοήσει κανείς τον συμβολισμό της σε βάθος. Η ερμηνεία των συμβόλων που υπάρχουν στις κάρτες ταρώ, εξελίσσει την πνευματικότητα και προσφέρει μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού. Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για αυτο-βελτίωση και αναζητά έναν οδηγό, συχνά έλκεται προς τη διαδικασία της ανάγνωσης της ταρώ.

Πού βρίσκει κανείς μια τράπουλα ταρώ;

Η τράπουλα ταρώ μπορεί να βρεθεί σε πολλά βιβλιοπωλεία. Υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 2000 διαφορετικά είδη τραπουλών ταρώ και τα πιο συνηθισμένα έχουν 78 κάρτες. Οι κάρτες συνοδεύονται συχνά από κάποιο βιβλίο, που εξηγεί τη σημασία κάθε κάρτας, καθώς και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβλέψεις. Είναι ωστόσο πάντα καλύτερο να μάθει κάποιος την ερμηνεία της ταρώ με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού και να εξασκήσει τη διαίσθησή του μέσα από τη βαθιά μελέτη των συμβόλων.

Μπορεί η ανάγνωση της ταρώ να αποτελέσει επάγγελμα;

Η ερμηνεία της ταρώ σε άλλους ανθρώπους συνεπάγεται υπευθυνότητα από την πλευρά του ερμηνευτή για το περιεχόμενο της ερμηνείας του. Οι άνθρωποι που αναζητούν ερμηνεία ταρώ κατά κάποιον τρόπο βρίσκονται σε μια προβληματική κατάσταση. Οφείλει κανείς πρώτα να είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, πριν επιχειρήσει να βοηθήσει άλλους.

Μπορεί η ταρώ να αλλάξει τη μοίρα μας;

Η ταρώ δε μπορεί να αλλάξει τη μοίρα μας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Η μοίρα στηρίζεται στο Κάρμα (νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης). Πρέπει να θυμόμαστε ότι ότι δίνουμε, αυτό παίρνουμε, τα αποτελέσματα των δράσεών μας επιστρέφουν σε εμάς και μέσα από τη διαδικασία αυτή μαθαίνουμε. Η τράπουλα ταρώ απλά βοηθά κάποιον να καθορίσει τον τρόπο δράσης του. Δίνει κατευθύνσεις σχετικά με το πώς οι δράσεις του μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή του στο μέλλον, ή αποκαλύπτει το πώς οι δράσεις κάποιου στο παρελθόν οδήγησαν σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να επανορθώσει τα λάθη του, αν έχει σφάλει κάπου.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης