Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος


40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος
Έχουν μολυνθεί σχεδόν 40.000 άνθρωποι στο Βιετνάμ από την νόσο των χεριών, ποδιών και στόματος ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει την ζωή τους 86 άτομα.
Η εξάπλωση της νόσου δεν εμφανίζει σημάδια ύφεσης, έγραψε η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Saigon Giai Phong, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υψηλός, αλλά επέμεινε ότι η νόσος βρίσκεται υπό έλεγχο.
Το υπουργείο έκανε έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες υγείας να ενημερώσουν το κοινό για τη νόσο και να εξασφαλίσουν τις συνθήκες υγιεινής.
Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου από τις φουσκάλες που έχουν εμφανιστεί στο στόμα και από το υγρό στις φουσκάλες στα χέρια και τα πόδια ή από τα περιττώματα του προσβεβλημένου ατόμου.
Ωστόσο η νόσος είναι σπάνια μεταξύ των ενηλίκων, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι συνήθως ισχυρότερο και ικανό να την καταπολεμήσει.
Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων η νόσος είναι απειλητική για την ζωή του προσβληθέντος εξαιτίας των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει όπως η πνευμονική αιμορραγία και η μηνιγγίτιδα.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης