Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Facebook και YouTube: Εξαπλώνουν μυστηριώδη ασθένεια;


Είναι δυνατόν το Facebook και το YouTube να ευθύνονται για την εξάπλωση μιας μυστηριώδους ασθένειας που εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη;
Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο μπορεί όντως να ισχύει...
Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί 19 περιστατικά μιας περίεργης ασθένειας που μοιάζει με το Σύνδρομο Τουρέτ και παρουσιάζει συμπτώματα κινητικών και λεκτικών διαταραχών, σαν τικ.

Οι κάτοικοι της πόλης LeRoy στην οποία παρουσιάστηκε η ασθένεια, φαίνεται πως «κολλάνε» τα συμπτώματα βλέποντας βίντεο στο Facebook και το YouTube στα οποία οι άλλοι ασθενείς περιγράφουν τα συμπτώματά τους!

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν όντως πρόκειται για ξέσπασμα κάποιας ασθένειας, πάντως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πολλοί από αυτούς που παρακολουθούν τα βίντεο, μιμούνται και αντιγράφουν ασυνείδητα τα συμπτώματα!

«Είναι αξιοθαύμαστο να βλέπει κανείς ένα άτομο να ποστάρει τα συμπτώματά του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο και το επόμενο άτομο που θα ανεβάσει βίντεο να έχει τα ίδια ακριβώς τικ, χωρίς αυτά να αντιστοιχούν σε κάποια γνωστή ασθένεια», ανέφερε στο Msnbc ο David Lichter, καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo.

Από τα 19 άτομα που έχουν εμφανίσει συμπτώματα από το φθινόπωρο του 2011, τα 14 είναι κορίτσια ηλικίας μεταξύ 13 και 18, ενώ αυτήν την εβδομάδα παρουσιάστηκαν συμπτώματα και σε μια 36χρονη νοσοκόμα.

Ενδιαφέρον για την υπόθεση έχει δείξει και η περιβαλλοντολόγος Erin Brockovich που όμως υποστηρίζει ότι πιθανόν να ευθύνεται μια διαρροή χημικών στην περιοχή από ένα ατύχημα που σημειώθηκε το 1970.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο YouTube η16χρονη Lori Brownell:











mediagate.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης