Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σίμος Κεδίκογλου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ..."Το ΠΑΣΟΚ έκανε ότι μπορούσε για να καταστρέψει τις ελληνορωσικές σχέσεις...και τις ενεργειακές συμφωνίες Καραμανλή"!!!


Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Α. Σαμαρα στη Ρωσία μίλησε σήμερα το πρωί στο Βήμα FM, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμος Κεδίκογλου.
«Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε ότι μπορούσε για να καταστρέψει τις ελληνορωσικές σχέσεις. Ακύρωσε, ουσιαστικά, όλες....
τις ελληνορωσικές συμφωνίες από την κυβέρνηση Καραμανλή. Φερθήκανε, σχεδόν, προσβλητικά σε Ρώσους υπουργούς, αντίστοιχοι Έλληνες υπουργοί, αλλά.......
ας μη μείνουμε σ αυτό. Σημασία έχει ότι αυτές τις τρεις μέρες στη Μόσχα δόθηκε το σύνθημα για επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας τον κ. Πούτιν η οποία κράτησε μία ώρα και είκοσι λεπτά, επιβεβαιώθηκε το ρωσικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τον ενεργειακό τομέα, που φυσικά είναι και πολύ έντονο, αλλά ευρύτερα για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και ειδικά με εντυπωσίασε η πρόταση της Gazprom, όχι μόνο να ολοκληρωθεί το South Stream αλλά στη συνέχεια να κατασκευάσουν στη Δυτική Ελλάδα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής για να εξάγουμε μαζί ηλεκτρικό ρεύμα στην Ιταλία.

Σίμος Κεδίκογλου
Επίσης, η ρωσική αγορά προσφέρεται για τα ελληνικά προϊόντα, για να αυξήσουμε τις εξαγωγές αφού το κρίσιμο στοίχημα είναι να αυξήσουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή να προσελκύσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Οι Ρώσοι υπολογίζουν την Ελλάδα σαν στρατηγικό εταίρο, σε συγκεκριμένους τομείς κι εκεί έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που γίνονταν κατά το παρελθόν.

Γιατί κι επί κυβέρνησης Καραμανλή, θα πρέπει να ομολογήσω, ότι μπορεί να υπογράφηκαν σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες αλλά δεν προχώρησαν. Και δεν προχώρησαν γιατί ο Καραμανλής είχε τα γνωστά προβλήματα, όπου χτυπήθηκε γι αυτές τις συμφωνίες. Είναι γνωστό ότι δυσαρεστήσαμε ορισμένους. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα, εντελώς, διαφορετικό σκηνικό. Είναι ένα κρίσιμο στοίχημα οι σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία».

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης