Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Λύσεις στα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα των μαλλιών


Όλες θέλουμε να είμαστε πάντα στην τρίχα, καμία όμως δεν μπορεί να πηγαίνει στο κομμωτήριο κάθε μέρα....
Για να μην φαίνεστε... μαλλιά κουβάρια, οι hair stylists δίνουν λύσεις σε 10 συχνά προβλήματα των μαλλιών.


Λαδωμένα μαλλιά: Αν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ξηρό σαμπουάν. Τα ξηρά σαμπουάν βγαίνουν σε μορφή σπρέι και χρησιμοποιούνται τοπικά στην ρίζα για να απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Φτιάξτε και μια όμορφη κοτσίδα και κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

Μπερδεμένα μαλλιά: Χτενίστε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, χρησιμοποιήστε μαλακτικό. Προσοχή! Ποτέ μην προσπαθείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες. Ξεκινήστε από τις άκρες και προχωρήστε προς τα πάνω, χτενίζοντας μικρά μέρη.

Θαμπά μαλλιά: Για άμεση λάμψη, δοκιμάστε στο τελευταίο ξέβγαλμα να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Όχι μόνο κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, αλλά βοηθά και την επιδερμίδα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό λάμψης για βαμμένα μαλλιά.

«Σπασμένη» τρίχα: Τίποτα δεν κάνει τα μαλλιά σας να μοιάζουν με άχυρο περισσότερο από το σεσουάρ ή ακριβέστερα τη λάθος χρήση του. Σταματήστε το πιστολάκι όταν τα μαλλιά σας έχουν πλέον στεγνώσει. Ακόμη, για να αποφύγετε την ψαλίδα, χρησιμοποιήστε το σεσουάρ τουλάχιστον σε απόσταση 12 εκατοστών από τα μαλλιά σας.

«Άψυχες» μπούκλες: Αν διατηρήσετε τις μπούκλες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα μαλλιά θα μοιάζουν φριζαρισμένα και άψυχα. Ωστόσο το να ξαναλουστείτε είναι χρονοβόρο. Βάλτε λίγο νερό στα χέρια σας και πιέστε τις μπούκλες προς τα πάνω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αφρό και επαναλάβετε. Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους.

Ίσια σαν πράσα: Το μεγαλύτερο λάθος των γυναικών όταν προσπαθούν να προσθέσουν όγκο στα μαλλιά τους είναι ότι τα «παραφορτώνουν». Δοκιμάστε ένα καλό σαμπουάν detox. Αν τα μαλλιά σας είναι από φυσικού τους αδύναμα, δοκιμάστε προϊόντα που προσφέρουν όγκο, όπως ο αφρός. Απλώστε σε νωπά μαλλιά πριν τα στεγνώσετε, στη συνέχεια βάλτε λίγο αφρό ακόμα σε στεγνά μαλλιά και ξανά.

Βαριά μαλλιά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών είναι αδιαπραγμάτευτο. Εξάλλου τα μαλλιά σας πηγαίνουν εκεί που πηγαίνει και το πρόσωπό σας. Ωστόσο η υπερβολική χρήση σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και «βαριά». Λουστείτε με χλιαρό νερό, βάλτε ελάχιστο σαμπουάν στις παλάμες σας και απλώστε απαλά. Ξεπλύνετε πολύ καλά και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει κατάλοιπα από το σαμπουάν.

Εύκολα και γρήγορα: Αυτό που θέλουμε συνήθως είναι ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα. Δοκιμάστε το στιλ «μπαλαρίνα» για όλες τις ώρες της ημέρας. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά. Στριφογυρίστε την κοτσίδα και τυλίξτε την γύρω από τον κότσο. Δέστε τα με ένα λαστιχάκι και βάλτε από πάνω ένα όμορφο διχτάκι.

Δεν πέτυχε: Όταν βρίσκεστε αντιμέτωπη με ένα αποτυχημένο χτένισμα, δοκιμάστε το επιμελώς ατημέλητο wet look. Βρέξτε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τοποθετήστε λίγο λάδι μαλλιών απλώνοντας από τις ρίζες προς τις άκρες με τις παλάμες σας. Αφήστε τα έτσι ή πιάστε τα με έναν όμορφο κότσο.

Έχασαν τη λάμψη τους: Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας δεν είναι απόλυτα υγιή, μπορείτε να σώσετε την κατάσταση. Μπορεί το ζελέ να είναι ξεπερασμένο αλλά αποτελεί την ιδανική λύση για φωτεινά μαλλιά, ιδιαίτερα στα κοντά. Τοποθετήστε λίγο ζελέ στις άκρες των μαλλιών σας.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης