Υλικά
για αμυγδαλόπιτα
γάλα 50γρ
Ελαιόλαδο 120γρ
Κρέμα γάλακτος
100γρ
Αμυγδαλόψυχα 250γρ
Ζάχαρη 200γρ
Αυγά 2τμχ
Αλεύρι
100γρ
Μπέικιν 1 κουτ. Γλυκού
Κανέλα 1 κουτ. Γλυκού
Υλικά για
γλάσσο
Κουβερτούρα 200γρ
Κρέμα 215γρ
Μέλι 20γρ
Για το
τουΐλ
Μέλι 105γρ
Βούτυρο 170γρ
Ασπράδια 3τμχ
Αλεύρι 165γρ
Άχνη
170γρ
Κακάο 30γρ
Υλικά για σούπα
Ζάχαρη 300γρ
Νερό
400γρ
Βανίλια 1τμχ
Αχλάδι 400γρ
Κρέμα
Εκτέλεση
Βήμα1ο
Σε μια μπασίνα βάζουμε την ζάχαρη και όλα τα υγρά στοιχεία της συνταγής.
Προσθέτουμε κανέλα, μπέικιν και αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα φοε. Προσθέτουμε
την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Βάζουμε στα φορμάκια και ψήνουμε
στους 180.
Βήμα 2ο
Σε ένα κατσαρολάκι βάοζυμε την ζάχαρη, το νερό και την βανίλια. Βράζουμε και
κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, προσθέτουμε τα αχλάδια και αφού μαλακώσουν περνάμε
από μπλέντερ, προσθέτουμε κρέμα και στην συνέχεια από σινουά.
Βήμα 3ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μια
μπασίνα. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι.
Βήμα 4ο
Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε βούτυρο με μέλι σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δυναμώνουμε για 5 λεπτά. Στρώνουμε σε ταψί
με σιλικόνη και ψήνουμε στους 150.