Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ



Γλυκό Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 λίτρου γάλα
  • 5 αβγά
  • 1 κουτι κακάο 125 γρ.
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
  • κρέμα γάλακτος για συμπλήρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφηνουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά 2 ωρες εκτος ψυγείου.
  2. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ενα-ενα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το κακάο, το αλευρι σε μικρες ποσότητες εναλλάξ με το γάλα. Κρατάμε μια κουταλια κακαο για το τέλος.
  4. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε ακόμη 5 λεπτά.
  5. Βουτυρωνουμε καλα μια στρογγυλη φορμα που ανοιγει στο πλάϊ χώρις τρύπα στην μέση, 26 εκατ. περίπου και ρίχνουμε μεσα το μειγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20 λέπτά.
  7. Αφηνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε τη φόρμα. Την αναποδογυριζουμε σε στρογγυλη πιατελα και αφαιρουμε την βαση της φορμας με τη βοηθεια μιας σπάτουλας.
  8. Πασπαλίζουμε με το κακάο που κρατησαμε και με την τρουφα σοκολατας ή το τρίμμα.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης