- 200 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/4 λίτρου γάλα
- 5 αβγά
- 1 κουτι κακάο 125 γρ.
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
- κρέμα γάλακτος για συμπλήρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφηνουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά 2 ωρες εκτος ψυγείου.
- Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ενα-ενα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το κακάο, το αλευρι σε μικρες ποσότητες εναλλάξ με το γάλα. Κρατάμε μια κουταλια κακαο για το τέλος.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε ακόμη 5 λεπτά.
- Βουτυρωνουμε καλα μια στρογγυλη φορμα που ανοιγει στο πλάϊ χώρις τρύπα στην μέση, 26 εκατ. περίπου και ρίχνουμε μεσα το μειγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20 λέπτά.
- Αφηνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε τη φόρμα. Την αναποδογυριζουμε σε στρογγυλη πιατελα και αφαιρουμε την βαση της φορμας με τη βοηθεια μιας σπάτουλας.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο που κρατησαμε και με την τρουφα σοκολατας ή το τρίμμα.
Posted in: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ