Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι νέοι είναι εθισμένοι στο πορνό..

     Όπως όλα δείχνουν, οι σημερινοί νεαροί 20άρηδες δεν τα καταφέρνουν και τόσο
καλά στο κρεβάτι. Και αυτό οφείλεται στο ότι είναι όλοι εθισμένοι στη πορνογραφία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το Psychology Today. Το πρόβλημα όμως δεν έχει να κάνει απλά με το αν κάποιος είναι καλός ή κακός στο....
κρεβάτι, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα φυσιολογίας που κάνει τους σημερινούς άνδρες να χάνουν το σεξουαλικό τους λίμπιντο τριάντα χρόνια πιο πριν από το κανονικό.
Αλήθεια, τι συμβαίνει;

Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη, η υπερέκθεση σε σεξουαλικά έντονες εικόνες και βίντεο, έχουν κάνει τους άνδρες να χάσουν το ενδιαφέρον τους σε απλές σεξουαλικές συνευρέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επαφών με πραγματικές γυναίκες.



«Οι σημερινοί χρήστες πιέζουν την εκτόνωσή τους, παρακολουθώντας πορνό σε πολλαπλά παράθυρα, ψάχνοντας ατελείωτα, πηγαίνοντας μπροστά, στα σημεία που τους ερεθίζουν, συμμετέχοντας σε ζωντανά πορνό τσατς, ψάχνοντας συνεχώς για νέα πράγματα …. Όλα αυτά είναι δωρεάν, και εύκολα προσβάσιμα. Και είναι διαθέσιμα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, 24 ώρες την ημέρα, εφτά φορές την εβδομάδα».



Μετά από κάποιο διάστημα, οι εμμονικοί θεατές πορνό, υπερ-ερεθίζουν ένα νευροχημικό συστατικό στο σώμα τους που λέγεται ντοπαμίνη, και που αφορά στην όρεξη να ξεπεράσουμε το κάθε «θέλω» και το κάθε «επιθυμώ» μας.



Όταν όμως το λίμπιντο βρίσκεται σε συνεχή διέγερση, η αντίδραση της ντοπαμίνης χωλαίνει, και σε λίγο μόλις καιρό δεν θα μπορεί κάποιος να ερεθίζεται όπως και πριν.



Πρόκειται για κάτι ανάλογο με τους «βετεράνους» χρήστες ναρκωτικών, που ζητάνε ακόμη πιο σκληρά ναρκωτικά προκειμένου να πετύχουν την ικανοποίηση που πετύχαιναν στις αρχές της χρήσης. Έτσι, οι εθισμένοι στη πορνογραφία άνδρες, ζητάνε όλο και πιο σκληρές σεξουαλικές εμπειρίες προκειμένου να ερεθιστούν.



Πρόκειται για έναν ατέλειωτο κύκλο, στον οποίο δεν βοηθά καθόλου το Βιάγκρα. Τέτοιου είδους φάρμακα λειτουργούν τονώνοντας ένα διαστολέα του αίματος, που προκαλεί την στύση. Αν όμως το λίμπιντο είναι εξαντλημένο, τα φάρμακα μπορεί όντως να προκαλέσουν στύση, αλλά δεν θα υπάρξει καμιά αίσθηση ευχαρίστησης.



Η μόνη λύση είναι η παντελής αποχή από οποιαδήποτε διαδικτυακή ερωτική εμπειρία, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι κάτι το πολύ δύσκολο.



Για να μπορέσει κάποιος να ξαναποκτήσει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή, χρειάζεται μια περίοδος reboot, που μπορεί να διαρκέσει 6-12 εβδομάδες, και στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να απεμπολήσει οποιαδήποτε πορνογραφική εξάρτηση.



Οι εθισμένοι θα ζήσουν μια προσωρινή απώλεια της σεξουαλικής τους διάθεσης, όπως θα ζήσουν και μια περίοδο αϋπνίας, πανικού, απόγνωσης, έλλειψης συγκέντρωσης, εκνευρισμού, ακόμη και συμπτώματα γρίπης.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης