Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μοσχαράκι τας κεμπάπ με λαχανικά και πουρέ μελιτζάνας






Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο για τας-κεμπαπ
  • 3 κουταλιές λάδι
  • ¼ του κιλού αρακά
  • 3 καρότα κομμένα κυβάκια
  • 150 γραμ. καλαμπόκι
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι επίσης τόσο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
  • 4 χονδρές και μακριές μελιτζάνες
  • 100 γραμ βούτυρο ή λάδι, ή βιτάμ
  • 50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι να νοστιμίσει
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρω με το λαδάκι το τας-κεμπαπ.
  • Ρίχνω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνω το κρέας με το κρασί. 
  • Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνω και τα λαχανικά και τα ανακατεύω με το κουτάλι λίγο, και από επάνω κατόπιν προσθέτω το ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη
  • Τα σκεπάζω να βράσει και να μαλακώσει το κρέας, (Σημ. εγώ στην χύτρα μου το βράζω επί 35΄), και αν χρειαστεί και λίγο ακόμη ξεσκέπαστο να μείνει με άφθονη και νόστιμη σάλτσα.
Ετοιμάζω τον πουρέ μελιτζάνας:
  • Πλένω τις μελιτζάνες και τις τρυπώ σε πολλά σημεία.
  • Τις βάζω σκεπασμένες στα μικροκύματα και τις ψήνω στο φούλ επί 10΄ περίπου.
  • Αν δεν έχω μικροκύματα τις ψήνω στον κανονικό φούρνο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν…
  • Τις ξεφλουδίζω και κόβω σε μπουκιές την ψίχα τους,
  • Αν θέλω τις λιώνω στο τηγάνι με πιρούνι , η αν θέλω τις πολτοποιώ στο μουλτι να γίνουν πουρές.
  • Βάζω τον πουρέ στο τηγάνι με το λάδι ή το βιταμ ή βούτυρο.
  • Προσθέτω το αλατοπίπερο, και την παρμεζάνα, και ανακατεύω, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.
Σερβίρω με πουρέ στο πιάτο μου και το κρέας με τα λαχανικά στο πλάι του και μπόλικη σάλτσα επάνω στον πουρέ……Και …θυμηθείτε με δεν θα μείνει τίποτε στην κατσαρόλα σας…
Συνοδέψτε το με το υπέροχο κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας!!!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη









ΠΗΓΗhttp://www.greekmasa.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης