Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο για τας-κεμπαπ
- 3 κουταλιές λάδι
- ¼ του κιλού αρακά
- 3 καρότα κομμένα κυβάκια
- 150 γραμ. καλαμπόκι
- 1 ποτήρι νερό ζεστό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
- Αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι επίσης τόσο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 4 χονδρές και μακριές μελιτζάνες
- 100 γραμ βούτυρο ή λάδι, ή βιτάμ
- 50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι να νοστιμίσει
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρω με το λαδάκι το τας-κεμπαπ.
- Ρίχνω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνω το κρέας με το κρασί.
- Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνω και τα λαχανικά και τα ανακατεύω με το κουτάλι λίγο, και από επάνω κατόπιν προσθέτω το ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη
- Τα σκεπάζω να βράσει και να μαλακώσει το κρέας, (Σημ. εγώ στην χύτρα μου το βράζω επί 35΄), και αν χρειαστεί και λίγο ακόμη ξεσκέπαστο να μείνει με άφθονη και νόστιμη σάλτσα.
- Πλένω τις μελιτζάνες και τις τρυπώ σε πολλά σημεία.
- Τις βάζω σκεπασμένες στα μικροκύματα και τις ψήνω στο φούλ επί 10΄ περίπου.
- Αν δεν έχω μικροκύματα τις ψήνω στον κανονικό φούρνο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν…
- Τις ξεφλουδίζω και κόβω σε μπουκιές την ψίχα τους,
- Αν θέλω τις λιώνω στο τηγάνι με πιρούνι , η αν θέλω τις πολτοποιώ στο μουλτι να γίνουν πουρές.
- Βάζω τον πουρέ στο τηγάνι με το λάδι ή το βιταμ ή βούτυρο.
- Προσθέτω το αλατοπίπερο, και την παρμεζάνα, και ανακατεύω, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.
Συνοδέψτε το με το υπέροχο κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας!!!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
ΠΗΓΗhttp://www.greekmasa.gr