Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το Μικρότερο Κράτος Στον Κόσμο

 Έχει μέγεθος μόλις 4 τετραγωνικά μίλια και ονομάζεται Seborga. Βρίσκεται στην…
 Ιταλία και η ιστορία του μικρότερου κράτους στον κόσμο χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, όταν η μικρή περιοχή στα βόρεια της χώρας δόθηκε σε μοναχούς και ανακηρύχτηκε αυτόνομη.  Σχεδόν επτά αιώνες αργότερα που προσαρτήθηκε στο Βασίλειο της Σαρδηνίας, και μετά το τέλος του όμως η Seborga δεν ποτέ επίσημα, τουλάχιστον, δεν προσχώρησε στο ιταλικό κράτος. Τα πράγματα έμειναν έτσι για άλλα 200 χρόνια μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν ένας  ανθοκόμος ονόματι Giorgio Carbone, ξεκίνησε την…αυτοκρατορία του με το επιχείρημα ότι η περιοχή δεν είχε χάσει ποτέ την αυτονομία της, και ως εκ τούτου ήταν τεχνικά ένα ανεξάρτητο πριγκιπάτο. Ο Carbone, κατάφερε να κερδίσει τους κατοίκους, και εξελέγη ως ο ανεπίσημος αρχηγός της “χώρας” των Seborga.

Παρά την πρωτόγνωρη ανεξαρτησία της, τα πράγματα παρέμειναν ως επί το πλείστον το ίδιο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα, όταν οι 300 κάτοικοι της πόλης ψήφισαν υπέρ της αιώνιας ανεξαρτησίας από την Ιταλία. Ο Carbone, ο οποίος ήταν ήδη  γνωστός ως “αυτού τρομακτικότης», χαριτολογώντας πάντα, έγινε επίσημος πρίγκιπας της περιοχής, ένας τίτλος που κατείχε μέχρι το θάνατό του το 2009.
Ήταν ο πιο ενθουσιώδης υποστηρικτής του πριγκιπάτου, και είναι υπεύθυνο για τη θέσπιση σημαίας του πριγκιπάτου  χρημάτων, γραμματοσήμων, και του συνθήματος «sub Umbra Sede” (που σημαίνει προφανώς “κάτω από τη σκιά”). Η ιταλική κυβέρνηση δεν αναγνώρισε ποτέ επίσημα  τη Seborga αλλά οι κάτοικοί της  εξακολουθούν να προσπαθούν. Σήμερα η Seborga έχει ακόμη το δικό μόνιμο στρατό, που υποτίθεται ότι αποτελείται από ένα μόνο στρατιώτη ου ονομάζεται υπολοχαγός Antonello Lacalo.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης