Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κλειδώνει» σήμερα η έκτη δόση


                       Διαπραγματεύσεις για την επόμενη δόση ύψους 80 δισ.

«Κλειδώνει» σήμερα η έκτη δόσηΣτις 6 σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία θα οδηγήσει στην εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ.

Τα δύσκολα έπονται της 6ης δόσης καθώς η τρόικα θα κάνει την αξιολόγησή της για την επόμενη δόση προς τη χώρα μας, ύψους 89 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου του 2012. Παράλληλα θα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους.

Μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στις Βρυξέλλες θα βρίσκονται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Π. Χριστοδούλου, αρμόδιος για την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI). Αύριο θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, των 27 υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε χθες ότι το Eurogroup είναι το αρμόδιο Συμβούλιο που θα κρίνει «κατά πόσο οι επιστολές που έλαβε από τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Ελλάδας παρέχουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις, ούτως ώστε να εκταμιευθεί η έκτη δόση των δανείων».




newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης