Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κινέζικο κοτόπουλο


Σήμερα θα σας παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό.....εμείς οι έλληνες δυσκολευόμαστε στο να δοκιμάσουμε μια διφορετική κουζινα όμως το αποτέλεσμα θα σας εκπληξει,αξίζει να το δοκιμάσετε.Λίγα πράγματα για την κινέζικη κουζίνα...

Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές. Πατάτες, πίτες, παχυντικές σάλτσες δεν υπάρχουν στα κινέζικα φαγητά όπως επίσης και το ψωμί δε συμπεριλαμβάνεται στα κινέζικα μενού. 
Τεχνική μαγειρέματος
Οι κινέζοι έχουν τελειοποιήσει διάφορες τεχνικές μαγειρέματος όπως: το τσιγάρισμα, το τηγάνισμα, το ψήσιμο στα κάρβουνα, το μαγείρεμα στον ατμό και τη διατήρηση των τροφών σε μορφή τουρσιών. Τι λάδι να χρησιμοποιήσετε
Χρειάζεστε ένα τύπο λαδιού που να μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να καπνίζει ή να φλέγεται. Τέτοια λάδια είναι το φυστικέλαιο, σπορέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο
Το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο και το βούτυρο δε χρησιμοποιούνται στην κινέζικη κουζίνα γιατί δε συμπεριφέρονται καλά σε υψηλή θερμοκρασία. 


Υλικά (για 2 άτομα) :
  • κοτόπουλο στήθος (500γρ)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μισό κουτί μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • σόγια σος
  • κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ με αρκετή σόγια σος, κορν φλάουρ και το σκόρδο λιωμένο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα (και λιγότερο ή και περισσότερο να τα αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα, εξαρτάται βασικά από τον χρόνο μας)
  • Καταρχήν, λοιπόν ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σόγια σος που έχει μείνει στο μπολ, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να βράσει το κοτόπουλο (λίγο όμως γιατί πιθανόν θα έχουν βγάλει νερό τα μανιτάρια).
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το τζίντζερ. Προς το τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και μετά από λίγο μέλι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι γιασμίν. 
Καλή σας όρεξη!!!!!!!

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης