Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το smartphone «συναντά» το φορητό υπολογιστή


Το επαναστατικό Motorola ATRIX

Το smartphone «συναντά» το φορητό υπολογιστήΤο μέλλον του φορητού υπολογιστή είναι εδώ! Η Motorola παρουσίασε μια νέα συσκευή smartphone που σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν μπορεί να μετατραπεί σε κανονικό υπολογιστή.

Το Motorola ATRIX, όπως ονομάζεται η συσκευή, είναι ένα ισχυρό smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε λειτουργικό Android. Επιπλέον συνδυάζεται με την επαναστατική εφαρμογή webtop.

Τι είναι, όμως, αυτή η εφαρμογή; Το Motorola ATRIX είναι σχεδιασμένο για να γίνει ουσιαστικά ο κύριος κόμβος του χρήστη προκειμένου να δημιουργεί, να επεξεργάζεται και να απολαμβάνει έγγραφα, πολυμέσα και περιεχόμενο. Αυτές οι δυνατότητες δίνονται στον χρήστη μέσα από την εφαρμογή webtop. 

Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με τα προαιρετικά docks που παρέχουν στους χρήστες μια μεγαλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και trackpad. Τα αξεσουάρ αυτά σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή εφαρμογή webtop μεταμορφώνουν το smartphone σε φορητό υπολογιστή!

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους χρήστες να αποκτήσουν μια πιο ενισχυμένη αλλά και πιο διαδραστική εμπειρία με τις συσκευές τους που θυμίζει υπολογιστή.



Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν εκτός από τις προηγμένες τεχνικές δυνατότητες της συσκευής και η υποστήριξη του Adobe Flash Player που επιτρέπει στο χρήστη να ανοίγει όλα τα πλούσια γραφικά, animations και βίντεο στο διαδίκτυο. Η περιήγηση στον ιστό γίνεται με το browser Mozilla Firefox 3.6.

Μέσω της εφαρμογής webtop οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Android σε μια μεγαλύτερη οθόνη, να περιηγηθούν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες μέσα από μια πλήρη επιφάνεια εργασίας Firefox, να στείλουν άμεσα μηνύματα, να ελέγξουν τα email, να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους και να πραγματοποιούν κλήσεις. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή!

Επιπροσθέτως, το κέντρο ψυχαγωγίας της συσκευής επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν τις φωτογραφίες, να παίζουν μουσική και να παρακολουθούν βίντεο από μια hd τηλεόραση στο σαλόνι τους. Οι κλήσεις φυσικά συνεχίζονται χωρίς διακοπή αν το Motorola ATRIX μετακινηθεί από το dock. 



Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή webtop, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις χρήστες με υπάρχον λογαριασμό Citrix θα επωφεληθούν από την εφαρμογή Citrix Receiver που παρέχει ασφαλή, υψηλής επίδοσης πρόσβαση σε εικονικές επιφάνειες εργασίας όπως Windows, διαδίκτυο και εφαρμογές γραφείου που φιλοξενούνται στο Citrix XenDesktop. 

Μαζί με την πλήρη σειρά για εργασίες γραφείου και εφαρμογές email, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές διαδικτύου όπως Google Docs, καθώς και οποιαδήποτε εφαρμογή HTML και υπηρεσία από την πλήρη επιφάνεια εργασίας του προγράμματος πλοήγησης.

«Τα smartphones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ως οι κυρίως ψηφιακές οθόνες», δηλώνει ο Σπύρος Τσίτος, country manager Ελλάδος της Motorola Mobility Hellas. 

«Το Motorola ATRIX εισάγει μία καινούρια εποχή στον φορητό υπολογιστή συνδυάζοντας τη δυναμική φορητή συσκευή με τη διαδραστική εφαρμογή webtop και αποκλειστικά docks, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επεκτείνουν τις δυνατότητες των smartphones σε μια εμπειρία που θυμίζει PC. Συγχρόνως, προσφέρεται μια επαναστατική διαδραστική εμπειρία με υπολογιστή που περισσότερη δύναμη στους ανθρώπους, δείχνοντάς τους νέους τρόπους για να παραμένουν συνδεδεμένοι, ενημερωμένοι και ψυχαγωγημένοι είτε είναι στο σπίτι, είτε στη δουλειά είτε οπουδήποτε ενδιάμεσα», συμπληρώνει.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο docks που προτείνει η Motorola, το Lapdock ή το HD Multimedia Dock.

Με έναν απίστευτα λεπτό σχεδιασμό που ζυγίζει περίπου 1,1 κιλά, το Lapdock1 διαθέτει οθόνη 11.6 ίντσες, πλήρες πληκτρολόγιο, ηχεία, και μπαταρία 36Wh 3 κυττάρων που διαρκεί έως και 8 ώρες2. Οι χρήστες τοποθετούν το Motorola ATRIX στο πίσω μέρος του Lapdock για να ζήσουν την εμπειρία της πραγματικής ευελιξίας στη δουλειά, στο σπίτι και όταν βρίσκονται σε κίνηση με μια συσκευή που είναι ελαφρύτερη και μικρότερη από τα περισσότερα laptop της αγοράς. 

Το Motorola HD Multimedia Dock, από την άλλη, διαθέτει τρεις θύρες USB και μία θύρα HDMI. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες σταθερού υπολογιστή συνδέοντας το με οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία που είναι συμβατά με HDMI. Επίσης το dock μπορεί να συνδεθεί με τηλεόραση και ηχητικό σύστημα home theater που είναι συμβατά με HDMI για να απολαμβάνεις βίντεο, μουσική, παιχνίδια και ακόμα περισσότερα.





Τα βασικά χαρακτηριστικά του smartphone Motorola ATRIX:

- Λειτουργεί με AndroidTM 2.3 με ανανεωμένο περιβάλλον για χρήστες, καλύτερη διαχειριστή μπαταρίας και δεδομένων, τη δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης των εφαρμογών.

-Προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες από 250.000 εφαρμογές και παιχνίδια από το Android Market.

-Διαθέτει επεξεργαστής με διπλό πυρήνα 1GHz για γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο και αποδοτικά παιχνίδια.

-Ακόμη, εξοπλίζεται με πλήρη μνήμη RAM 1 GB για αδιάκοπες πολλαπλές λειτουργίες (multi-tasking), όπως 
παρακολούθηση ταινία ενώ ταυτόχρονα λαμβάνεις και απαντάς σε email.

-qHD οθόνη που προσφέρει υψηλή ανάλυση και χρώμα 24-bit, διευκολύνοντας την ανάγνωση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

-Κάμερα στο πίσω και στο μπροστά μέρος για βιντεοκλήσεις και τη δυνατότητα καταγραφής σε HD.

-Έως και 48GB αποθήκευση (16GB εσωτερική μνήμη και προαιρετική 32GB MicroSD κάρτα) – αρκετή για χιλιάδες τραγούδια, φωτογραφίες και ταινίες3

-2.4GHz και 5GHz Wi-Fi 802.11n υποστήριξη, που διευκολύνει τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος έως και 50% συγκριτικά με τα υπόλοιπα smartphones.

-Πιο λεπτή από 11mm με 1930 mAh μπαταρία για επεκτεινόμενο χρόνο αναμονής και χρόνο ομιλίας.

-Δύο μικρόφωνα με τεχνολογία για μείωση θορύβων έτσι ώστε οι κλήσεις να ακούγονται δυνατά και καθαρά ακόμα και στα πιο θορυβώδη περιβάλλοντα.

Τέλος, το Motorola ATRIX κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά 7 Οκτωβρίου.











Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης