Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε Το Νέο Φάρμακο Κατά Της Παχυσαρκίας;

Αν και βρίσκεται ακόμα υπό δοκιμή, το νέο σκεύασμα κατά της παχυσαρκίας OAP-189 φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Στις έρευνες που γίνονται… στο Imperial College London δοκιμάζεται μια πεπτιδική ορμόνη (oxyntomodulin) που εκκρίνεται φυσιολογικά από το στομάχι, όταν έχει επέλθει ο κορεσμός.

Ωστόσο, αυτή η ορμόνη έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνεται σημαντικά σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε γαστρικό by pass – μια αποτελεσματική επέμβαση κατά της παχυσαρκίας, η οποία όμως δεν στερείται παρενεργειών.
O εμπνευστής της δημιουργίας του σκευάσματος OAP-189 που περιέχει τη συγκεκριμένη πεπτιδική ορμόνη, καθηγητής Stephen Bloom, σκέφτηκε ότι ίσως μπορούσε να μιμηθεί το αποτέλεσμα ενός γαστρικού by pass, χωρίς να γίνει η επέμβαση.
Βέβαια, οι σχετικές δοκιμές έχουν γίνει προς το παρόν σε λίγους υπέρβαρους και παχύσαρκους εθελοντές που έπαιρναν τρεις δόσεις της ορμόνης την ημέρα και έχασαν κατά μέσο όρο 2,26 κιλά σε τέσσερις εβδομάδες. Στις παρενέργειες της λήψης του αναφέρθηκε κυρίως η ναυτία.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, έως ότου το συγκεκριμένο σκεύασμα δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών και πάρει τη σχετική έγκριση κυκλοφορίας, αναμένεται να περάσουν 5 έως 7 χρόνια.








Πηγή: Vita

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης