Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εκεί κοιτάζει ο Ολυμπιακός


Οι «ερυθρόλευκοι» εστιάζουν στους «κομμένους» του ΝΒΑ

Εκεί κοιτάζει ο Ολυμπιακός
Η απόφαση για ενίσχυση με δύο παίκτες, έναν γκαρντ κι έναν ψηλό, είναι πλέον ειλημμένη και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με την άδεια της διοίκησης του Ολυμπιακού αναζητεί στην αγορά για τους κατάλληλους. Οι «ερυθρόλευκοι» εστιάζουν στους «κομμένους» του ΝΒΑ, αλλά και σε παίκτες που οι ομάδες τους θα μείνουν εκτός Top 16 της Ευρωλίγκας (παρότι πιθανότατα θα χρειαστεί ένα ευσεβές ποσό για να αποδεσμευτούν).

Η αγορά του ΝΒΑ προσφέρεται για περιφερειακούς, αλλά όχι και ψηλούς, καθώς οι τελευταίοι είναι περιζήτητοι στις ΗΠΑ και βρίσκουν εύκολα συμβόλαιο. Όμως ο «Ντούντα» θα προτιμούσε ο γκαρντ που θα αποκτηθεί να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και να μην χρειαστεί πολύ χρόνο προσαρμογής. Ο παίκτης που θέλουν στον Ολυμπιακό για γκαρντ θα αποτελέσει το συμπλήρωμα του Σπανούλη (θα μπορούν να εναλλάσσονται στις θέσεις «1» και «2»). Ο Μάρκο Γιάριτς είναι μία λύση που εξετάζεται σοβαρά, παρότι είναι χωρίς ομάδα από το τέλος της περασμένης περιόδου, ενώ έχει προταθεί ο Κρούνοσλαβ Σίμον της ΚΚ Ζάγκρεμπ (Κροάτης, 26χρ., 1,97μ., παίζει από «1» μέχρι και «3» και φέτος έχει 14,9 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα). Από τις ΗΠΑ εξετάζονται παίκτες που δεν βρήκαν συμβόλαιο και έχουν ξαναπεράσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο ψηλός της ομάδας δεν είναι αναγκαίο να παίζει μόνο στη θέση «5», αλλά μάλλον προτιμότερο θα ήταν να μπορεί να προσφέρει και στο «4». Οι επιλογές από τις ΗΠΑ είναι περιορισμένες και εξετάζονται κυρίως λύσεις από την ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Ντονάτας Μοτιεγιούνας και Σον Μέι. Ο πρώτος, 21 ετών Λιθουανός (2,13μ.) ανήκει στην Πρόκομ, ενώ είχε επιλεγεί στο 20 των ντραφτ από τους Τίμπεργουλβς. Φέτος έχει 13,4 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα ανά αγώνα. Ο δεύτερος, 27 ετών Αμερικανός (2,06μ.) που παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν, ανήκει στην ΚΚ Ζάγκρεμπ και φέτος έχει 11,3 πόντους και 6,5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Επίσης καλή επιλογή θεωρείται και ο Ντιόν Τόμπσον (αν και είναι περισσότερο «4άρι»), που αγωνίζεται στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Ο Αμερικανός (2,03μ.) είχε αγωνιστεί πέρυσι στον Ίκαρο Καλλιθέας και φέτος έχει 8,7 πόντους και 4,1 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα. Πάντως μέχρι να αποκτηθεί ψηλός, βοήθειες σε Γλυνιαδάκη και Χάινς θα προσφέρει ως «5άρι» ο Πέρο Άντιτς.





Πηγή: sportfm.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης