Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες αγνοούν το διαδίκτυο

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες αγνοούν το διαδίκτυο
Όπως προκύπτει από την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της Eurostat, το 45% των Ελλήνων από 16 έως 74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.
Τα μισά μόνο ελληνικά νοικοκυριά είναι συνδεδεμένα στο internet για το 2011,ενώ η Ελλάδα στη σχετική λίστα καταλαμβάνει την τρίτη, από το τέλος, θέση στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.
Στην κορυφή βρίσκεται η Σουηδία (95%) και ακολουθούν η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).
Όπως υπογραμμίζει και η ανακοίνωση της Eurostat, το χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, αν και το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχει αυξηθεί από το 49% του 2006 στο 73% του 2011.
Συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση του διαδικτύου, ενώ στο θέμα της ευρυζωνικότητας  η χώρα μας βρίσκεται και πάλι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.









mediagate.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης