Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Αληθινή κόλαση η ζωή αν επιστρέψουμε στη δραχμή»


Δηλώσεις που προκαλούν σοκ από τον Γ.Προβόπουλο

«Αληθινή κόλαση η ζωή αν επιστρέψουμε στη δραχμή»Σκηνές οικονομικού ολέθρου περιμένει ο διοικητής της Τράπεζς της Ελλάδας, αν η χώρα μας επιστρέψει στη δραχμή. 
Ο Γιώργος Προβόπουλος υποστηρίζει ότι τυχόν επιστροφή της χώρας στο παλιό νόμισμα θα μετατρέψει τη ζωή των Ελλήνων σε «αληθινή κόλαση». 

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα. «Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους, ενώ ελλείψει καύσιμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι θα «κάνει βουτιά», καθώς το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί σημαντικά έως και 70%.

Ακόμα, ο Γ. Προβόπουλος κάνει λόγο για εικόνες που οδηγούν σε επάνοδο της δεκαετίας του ’50 και εκτιμά ότι οι Έλληνες δε θα ήθελαν να ζήσουν ένα τέτοιο «εφιαλτικό» - όπως το αποκαλεί – σενάριο, «που θα εγκυμονούσε επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την εξωτερική ασφάλεια και τη θέση της χώρας».

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης